26 Nisan 2012 Perşembe

EF ile uluslararası bir gün...

Sevgili EFormation Türkiye okurları,

Sizi, farklı kültürleri tanımak için 28 Nisan 2012 Cumartesi günü ofislerimize davet ediyoruz.
Belki Roma sokaklarında tarihin izlerini takip edecek, belki de Playa Tamarindo'da yağmur ormanlarının gizemini keşfetmek isteyeceksiniz. Ofislerimize gelip, gitmek istediğiniz tüm ülkelerin kültürleri ve merak ettiğiniz özellikleri hakkında sorular sorabilir; her şehir için hazırlamış olduğumuz videoları izleyebilirsiniz.

28 Nisan 2012 Cumartesi günü İstanbul'da Taksim ve Suadiye, Ankara'da ise Karum İş Merkezi'ndeki ofislerimizde görüşmek üzere!

Ya da diğer bir deyişle:

See you later, Hasta luego, À plus tard, Bis nachher, 回头见, Arrivederci!

Sevgiler,

EF Türkiye

20 Nisan 2012 Cuma

23 Nisan kutlu olsun!

Sevgili EFormation Türkiye okurları,

Bildiğiniz gibi, Pazartesi günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı... 23 Nisan Pazartesi günü resmi tatil sebebiyle ofislerimiz kapalı olacak, ancak size 24 Nisan Salı günü aynı hızla hizmet vermeye devam edeceğiz. Şimdiden haber vermek istedik...

Biraz da bu özel günün önemine değinmek istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmi tatil günlerinden ve ulusal bayramlarından biri olan 23 Nisan, hepimizin bildiği gibi ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir.

Bu bayramın ismi neden "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" diye merak ettik ve araştırdık. Çünkü bu bayram aslında birkaç önemli günün birleşimi. İsmi de bu sebeple bu kadar uzun.

23 Nisan Milli Bayramı, Hâkimiyet-i Milliye Bayramı, 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın kendiliğinden birleşmesiyle oluşmuş. Daha sonra da bayramın adı resmi olarak "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" adını verilmiş.

Bugün bu bayram; birçok ülkeden çocukların katılımıyla her sene artan bir coşkuyla kutlanıyor, çeşitli gösteriler hazırlanıyor, okullarda törenler ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Ayrıca çocuklar, 1 gün için de olsa devlet büyüklerinin yerine geçiyor, biz de haberlerde izliyoruz.

İşte böyle... Bu keyifli bayram hakkında kısa bir bilgi verelim istedik sizlere.

Hepimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun! :)

Salı günü görüşmek üzere...

EF Türkiye

16 Nisan 2012 Pazartesi

Küçük Elvis!

Bir süredir herkes onu konuşuyor... Şarkıları dillerden dillere dolaşıyor... Nereye gitseniz kulağınıza onun şarkıları çalınıyor. Kimden mi bahsediyorum? Elbette Bruno Mars'tan :)


Bruno Mars, yani gerçek adıyla Peter Hernandez, Filipinler ve Porto Riko kökenli gencecik bir sanatçı. 1985'te Honolulu Hawaii'de dünyaya gelmiş. Henüz daha çok küçükken Michael Jackson ve Elvis Presley gibi isimlerin şarkılarını seslendirmeye başlamış. 1990'da MidWeek isimli derginin bir sayısında "Little Elvis" olarak yer almış ve hatta 1992'de Honeymoon'un Vegas isimli filminde Little Elvis'i oynamış. 2003'te liseden mezun olan Bruno Mars, müzik kariyerine devam etmek üzere Los Angeles'a taşınmış ve hikayesi böylece başlamış.

Bruno Mars aslında sadece söz yazarı ya da şarkıcı değil. Önce sektöre prodüktör olarak girdi. Flo Rida, Alexandra Burke, Travie McCoy, Adam Levine, Brandy ve Sean Kingston gibi isimlerle çalıştı. Şarkıcı olarak ilk müzikal deneyimini ise Amerikan elektro hop türü şarkı söyleyen bir grup olan Far East Movement'ın "Animal" albümüyle oldu. Ardından Bobby Ray (diğer adıyla B.o.B) ile çıkardıkları "Nothin' on You" parçası büyük başarı elde etti. Mayıs 2010'da ise "It's Better If You Don't Understand" adında bir albüm yayımladı. 2011 Grammy'lerinde 7 adaylığa sahip olan Bruno Mars, bunların 1 tanesini de kazandı. Bruno Mars'ın Eminem, Lil Wayne gibi isimlerle yaptığı düet çalışmaları da var.

Pek ihtimal vermiyorum ama ola ki Bruno Mars'ı henüz dinlemediyseniz, o halde bu şarkıları mutlaka dinlemelisiniz. Dinlemek için şarkıların üzerine tıklamanız yeterli: Grenade, Just The Way You Are, The Lazy Song, Nothin' on You...


İşte böyle... Dünyayı kasıp kavuran Bruno Mars'ı biraz daha yakından tanıdık... Peki Bruno'nun (daha doğrusu Peter Hernandez'in) doğduğu yerleri görmek, gezmek ister miydiniz? Üstelik yabancı dilinizi geliştirirken... O halde çözümünüz EF'te! Şu anda EF Honolulu okulumuzda okuyan öğrenciler, şimdiden oraları gördü, keşfetmeye başladı bile. Sıra sizde! :)

Sevgiler,
Kübra

2 Nisan 2012 Pazartesi

Yetenekli, özgün ve alçakgönüllü...

Kimden mi bahsediyorum? Elbette Candan Erçetin'den...

Türkiye onu uçuşan kırmızı saçları ve muhteşem sesiyle tanıdı. Saçlarının rengi gibi; alçakgönüllülüğü ve zarafeti de hiç değişmedi yıllar içerisinde... Bugün Candan Erçetin, tartışmasız bir şekilde Türk müzik sektörünün en gözde isimlerinden biri!

Candan Erçetin, sanatçı kimliğinin yanı sıra uzun yıllar Galatasaray Lisesi'ndeki Müzik Öğretmenliği görevini de sürdürdü. Bu da onun mütevazi kişiliğini yansıtıyor aslında. 2009'dan bu yana ise Galatasaray Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi öğrencilerine diksiyon dersi vermeye devam ediyor.

1963 yılında göçmen bir ailenin kızı olarak Kırklareli'de dünyaya geldi. 11 yaşında Galatasaray Lisesi'ni kazandı ve ailesinden ayrıldı. Fransız Chanson'u ile 80'li yılların sonunda tanıştı. 1991'de İstanbul Belediyesi Şan Okulu'ndan mezun oldu. Klasik opera eğitimi alan Erçetin, 1986'da Oslo'da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi Klips ve Onlar grubu bünyesinde Halley şarkısını seslendirerek temsil etti ve grup Türkiye'nin o zamana kadarki en iyi derecesini elde etti.

Candan Erçetin'i, yaptığı televizyon programlarından ve oynadığı birkaç filmden/müzikalden de tanıyoruz.

2007-2008 yıllarında TRT'de "Candan Erçetin'le Beraber ve Solo Şarkılar" isimli bir program sundu. 2005 yılının ilk yarısında Gani Müjde’nin yazdığı ve Mehmet Ergen’in yönettiği “Yıldızların Altında” adlı müzikalde Beyazıt Öztürk ve daha birçok değerli sanatçı ile sahne aldı.

Candan Erçetin ilk albümünü çıkarmadan önce Seyyal Taner'in "Alladı Pulladı", Nazan Öncel'in "Bir Hadise Var", Mehmet Teoman'ın "Ter İçinde" ve Gökhan Kırdar'ın "Tutunamadım" albümlerinde vokalistlik yaptı. Ardından, ilk solo albümü olan "Hazırım"ı 1995 yılında tamamladı ve bu albüm ona şöhreti getirdi. 1996 Temmuz'unda Rumeli Hisarı'nda konserler verdi. Yıllar içerisinde birçok albüm çıkardı ve hepsi de büyük beğeni topladı. 2008'de Ümit Ünal filmi "Gölgesizler"in müziklerini de hazırladı.

Şu anda remixler dahil olmak üzere 10'dan fazla albümü var Candan Erçetin'in. Üstelik, Türkçe albümlerin yanı sıra 2003 yılında "Candan Chante Hier Pour Aujourd'hui" isimli bir albüm de çıkardı. Bu albümde Ne Me Quitte Pas, Le Meteque, Parole ve La Vie En Rose gibi Fransız Chanson'larını seslendirdi.

2011'de profesyonel müzik yaşamının 15. yılına özel hazırladığı "Aranjman 2011" adlı albümü dinleyicisiyle buluştu. Önce Fransızca sözleriyle tanınıp sevilen, ardından da Türkçe'ye uyarlanarak dillere dolanan 14 şarkının yer aldığı "Aranjman 2011" albümünde, şarkıları yarı Fransızca yarı Türkçe sözlerle yorumladı. Türkçesi kadar düzgün Fransızcası ile dikkat çeken Erçetin, gerçekten de örnek bir sanatçı...

EF Paris ve EF Nice okullarımızda eğitim gören öğrencilerimiz, Candan Erçetin'in Fransızca albümünü ve Arajman 2011 albümünü dinleyip büyük keyif alabilir. Ben bile anlamadan dinlememe rağmen keyif alıyorum :) Tavsiye ederim...

Sevgiler,
Kübra