27 Haziran 2012 Çarşamba

EF'ten Genç Profesyonellere Destek!

EF'ten Genç Profesyonellere Destek!


1965 yılından bu yana yabancı dil eğitimi sektöründe hizmet veren çokuluslu bir şirket olan EF Uluslararası Dil Merkezleri, 50'den fazla ülkede her yaşa ve seviyeye uygun programlar sunuyor. Okullarının tamamı British Council, EAQUALS, ACCET gibi saygın kurumlarca onaylı olan EF, her yıl yarım milyondan fazla öğrenciye dil eğitimi veriyor. EF Uluslararası Dil Merkezleri’nde her pazartesi minimum 1 haftadan başlayıp istenilen süre boyunca uzatılabilen kurslar olduğu gibi, 6 ve 9 aylık Akademik Yıl dil eğitim programları da bulunuyor. Ayrıca, yurtdışında üniversite eğitimi planlayanlar için üniversite yerleştirme programları da sunuluyor.
Yabancı dilin iş hayatındaki önemini bilen ve genç profesyonellerin yanında olmak için elinden gelen her şeyi yapan EF Uluslararası Dil Merkezleri olarak yabancı dilini geliştirmek isteyenlere 5000USD’ ye varan destek veriyor.  Bize, hayalinizdeki kariyeri ve bu kariyer için neden yabancı dil bilmeniz gerektiğini anlatın, kuraya katılın ve yurtdışı hayallerinizi gerçekleştirme şansını yakalayın.

“Kariyeriniz için Hayatınızın Fırsatı” yarışmasına kimler katılabilir?
  • 25 yaş ve üzeri, çok daha iyi bir kariyere sahip olmak için yurtdışında dil eğitimi almak isteyen genç profesyoneller.

“Kariyeriniz için Hayatınızın Fırsatı” yarışması için başvurular ne zaman yapılmalı?
  • İsteyen herkes, 27 Haziran – 13 Temmuz  tarihleri arasında başvuru yapabilir.
  • Katılımcıların, başvuru için internet sitemizdeki doldurması gerekir.
 Yarışma ne zaman sonuçlanacak?
16-23 Temmuz tarihleri arasında kazananlar EF’in internet sitesinde ve sosyal medya kanallarında duyurulacak.
 Başvuru formunu doldurarak, geleceğinizi EF ile şekillendirmek için ilk adımı atın!
Sevgilerimizle,

EF Yurtdışı Dil Kursları

18 Haziran 2012 Pazartesi

Türk insanı bakımlı mı?

Artık bakım hem erkekler, hem kadınlar için "olmazsa olmaz" bir kural. Yaşımız ister 13 olsun, ister 33, ister 73. Kendimize daha çok bakıyoruz artık... Hepimiz parfüm, deodorant kullanıyoruz. Bazılarımız cilt bakım ürünlerini eksik etmiyor. Yani Türk insanı giderek daha da bilinçleniyor kişisel bakım konusunda.

Biz de giderek gelişen kişisel bakım sektörü ile ilgili merak ettiklerimizi sormak üzere Eczacıbaşı Beiersdorf Kozmetik Pazarlama Yöneticisi Sercan Özen Yıldırım ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. Sercan Hanım'a kendisi, NIVEA markası ve Facebook'taki yarışmamızın sonunda hediye edeceğimiz NIVEA ürünleri hakkında sorular sorduk...

***

EF Türkiye: Merhaba Sercan Hanım! Öncelikle bize vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Sercan Özen Yıldırım: Merhabalar! Ben Sercan Özen Yıldırım. 2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nden mezun olduktan sonra Eczacıbaşı Holding’de Management Trainee olarak işe başladım. Farklı Eczacıbaşı şirketlerinde satış, pazarlama, finans ve tedarik zinciri alanlarında farklı projelerde yer alma imkanı bulduğum bir sene geçirdikten sonra, Eczacıbaşı Beiersdorf Kozmetik’e Ürün Yönetici Yardımcısı olarak transfer oldum. Bugüne kadar pek çok NIVEA alt markasını yönetme fırsatı buldum. Yaklaşık 8 senelik bir hızlı tüketim pazarlama deneyimiyle şu an halen Eczacıbaşı Beiersdorf Kozmetik’te Pazarlama Yöneticisi olarak çalışıyorum.

EF Türkiye: Eczacıbaşı Beiersdorf’ta hangi markaları tüketicilere sunuyorsunuz? Hangileri en geniş pazar payına sahip?

Sercan Özen Yıldırım: Eczacıbaşı Beiersdorf olarak NIVEA ve 8X4 markalarını tüketicilerle buluşturuyoruz. NIVEA markası, 100 yıllık cilt bakım uzmanlığı ile içinde bulunduğumuz pazarlarda açık ara liderliğe sahip olma özelliğini koruyor.
EF Türkiye: Hepimiz lacivert kutulu NIVEA kremlerle büyüdük. Sizin de belirttiğiniz gibi 100 yılı aşkın süredir de var. Bu kremin sırrı nedir?

Sercan Özen Yıldırım: Evet, 1911 yılında “yağ içinde su ayrıştırıcı” niteliğe sahip Eucerit emülsiyonu ilk kez kullanılarak, NIVEA cilt kremi geliştirildi. Kremin adı Latince “kar beyazı” anlamına gelen “nivius”tan esinlenilerek NIVEA koyuldu. NIVEA Creme; rüzgar, soğuk hava ve güneşin kurutucu etkisine karşı cildi koruyan formülü ve kolay sürülen yapısıyla adeta bir devrim yarattı. Bergamut, portakal, eflatun, gül ve lavanta karışımı kokusuyla hafızalarda yer etti. NIVEA Creme, benzersiz özellikleriyle tüm sosyal sınıflar ve etnik kökenler tarafından kabul edilen bir cilt kremi olmayı bu sayede başardı.

EF Türkiye: Gerçekten de öyle... 7'den 77'ye NIVEA'yı bilmeyen, kullanmayan yoktur sanıyoruz :) Peki Türkiye kişisel bakım pazarının durumuna bakacak olursak, siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Eczacıbaşı Beiersdorf’un pazardaki konumu nasıl?

Sercan Özen Yıldırım: Türkiye kişisel bakım pazarı gelişmeye son derece açık bir pazar... Kişi başı tüketim oranlarına baktığımızda Avrupa’nın henüz çok gerisinde olduğumuzu görüyoruz; bu da bize pazarın potansiyelini açıkça gösteriyor. Eczacıbaşı Beiersdorf; hem erkek hem kadın hedef kitleyi yakalayan kaliteli ve güvenilir ürünleri, 100 yıllık NIVEA cilt bakım uzmanlığı ile pazarda lider konumda ve her sene bu liderliği payını artırarak pekiştiriyor.

EF Türkiye: Peki "Türk kadını ve erkeği bakımlıdır" diyebilir miyiz? Siz bakımlı buluyor musunuz? Size göre bakımlı olmak nedir?

Sercan Özen Yıldırım: Türk kadını ve erkeği bakımına gün geçtikçe daha fazla önem veriyor. Problem odaklı yaklaşımdan günlük bakım ritüeli oluşturmaya yönelen bir trend gözlemliyoruz. Kişisel bakım sektörü, artık Türkiye’de de sadece kadınların talebine yönelik ürünler sunmuyor; giderek artan payıyla, erkek kişisel bakım pazarı da sektörün önemli bir dinamiğini oluşturuyor. Erkekler de aynı kadınlar gibi, dış görünümlerine daha fazla önem veriyor, modayı daha yakından takip ediyor, daha sağlıklı besleniyor, spor yapıyor. Bakımlı olmak aslında bir bütün ve özünde insanın kendisine verdiği değer yer alıyor. Bakımlı bir insan kendisini iyi hissediyor ve etrafına da bu enerjiyi verebiliyor.

EF Türkiye: Çok haklısınız. Bakımlı olmak bizce de insanın kendine verdiği değeri temsil ediyor... Bildiğiniz gibi, Facebook sayfamızda küçük bir yarışma yapıyoruz ve bu yarışmanın sonucunda kazanan arkadaşlarımıza NIVEA Pure&Natural ve NIVEA For Men setleri hediye edeceğiz. Okularımız merak ediyor; bu ürünlerden bize bahsedebilir misiniz kısaca? Pazardaki diğer ürünlere göre farkları neler?

Sercan Özen Yıldırım: Tabii ki. Hemen kısaca anlatayım:

NIVEA Pure&Natural, doğal ve etkili içerikleri cilt bakım uzmanlığı ile birleştiren bir seri... %95 doğal içerikli olma özelliğiyle pazarda yer alan diğer ürünlerden ciddi anlamda ayrışıyor. Seride yer alan cilt tipine göre de ayrışan günlük nemlendiriciler, temizleme sütü ve tonik organik argan yağı içeriyor. Argan yağı; Fas’ın sıvı altını olarak da bilinen, cildi güzelleştirici etkisi kanıtlanmış çok önemli bir içerik. Seri bir bütün halinde düzenli olarak kullanıldığında, cilt doğal sağlıklı ışıltısını geri kazanıyor.

NIVEA For Men Skin Energy serimizle ise ertesi sabah yorgun ve bitkin görünecekleri endişesiyle, hafta içi akşamlarını kısa kesmek zorunda kalan erkeklere ideal bir çözüm öneriyoruz :) Bu özel serimiz, içeriğindeki Koenzim Q10 ve Kreatin ile cilde anında enerjik bir görünüm veriyor, keyifli bir tıraş deneyiminin yanı sıra yorgun görünümü ortadan kaldırmaya da yardımcı oluyor.

EF Türkiye: NIVEA'nın setleri gerçekten de harika görünüyor. Kazananlarımız çok sevinecek :) Piyasaya yakın zamanda çıkacak yeni ürünleriniz de var mı peki?

Sercan Özen Yıldırım: EF Uluslararası Dil Merkezleri ile işbirliği içerisinde olduğumuz Pure&Natural serimizde çok yeni olarak piyasaya sunulan yine %95 doğal içerikli Pure&Natural makyaj temizleme mendilimiz yer alıyor. Mendil pratik kullanımı ile tek seferde kiri ve makyajı arındırması ve aynı zamanda cildi canlandırması ile ön plana çıkıyor. Yine gençlerin özellikle çok sevdiği dudak nemlendiricilerimizde de Pure&Natural Milk&Honey ürünümüzü piyasaya sunduk, güzel kokusu ve eşsiz bakımıyla çok sevileceğini düşünüyoruz.
EF Türkiye: Biz de bu ürünleri merakla bekliyoruz... Size bir de sıcaklarla ilgili bir soru soralım. Yaz geliyor, havalar birden ısındı. Güneş artık iyice kendini gösteriyor. Günlük yaşamda ve tabii tatile gittiğimizde, cildimizi nasıl korumalıyız? Nelere dikkat etmeliyiz?


Sercan Özen Yıldırım: Bu konu gerçekten de ciddi bir konu... Ozon tabakasının delinmesiyle birlikte güneş ışınlarının yeryüzüne çok daha fazla nüfuz ettiğini ve zararlı etkilerini daha çok göstermeye başladığını artık hepimiz biliyoruz. Erken cilt yaşlanmasının ana sebeplerinden biri olarak da yine güneş ışınları karşımıza çıkıyor. Bunun için yaz-kış güneşe çıkarken cildimizi "güneş koruma faktörlü" ürünlerle nemlendiriyor olmamız gerekiyor. Tatile çıktığımız dönemlerde ise yine cilt tipimize, cildimizin güneşe karşı hassasiyetine ve ne kadar süre güneş altında kalacağımıza bağlı olarak kendimiz için en doğru güneş koruma faktörünü belirlememiz ve düzenli olarak kullanmamız gerekiyor. Güneş koruma ürünlerini güneşe çıkmadan önce sürüp, denize veya havuza girip çıktıktan sonra ise tekrar yinelememiz gerekiyor.

EF Türkiye: Önerileriniz için çok teşekkür ederiz. Kıştan direkt olarak yaza geçtiğimiz bu sıcak günlerde, önerileriniz sayesinde sağlığımızı koruyabileceğiz. Son olarak NIVEA ile ilgili merak ettiğimiz bir şeyler olursa, danışmak istersek ne yapabiliriz? Size nasıl ulaşabiliriz?


Sercan Özen Yıldırım: NIVEA ürünleri ile ilgili en doğru bilgileri ilk elden almak ve cilt bakımı ile aklınıza takılan tüm sorularınıza cevap bulmak için http://www.nivea.com.tr/ internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz ya da ücretsiz danışma hattımız olan 0800 211 73 73 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

EF Türkiye: Sercan Hanım, keyifli sohbetiniz için çok teşekkür ederiz.

Sercan Özen Yıldırım: Ben teşekkür ederim.

***

İşte böyle... Cilt bakım uzmanı NIVEA'dan harika ürünler kazanmak istiyorsanız, Facebook sayfamıza girin, yarışmamıza katılın :) Bol şanslar!

Sevgiler,
EF Türkiye

14 Haziran 2012 Perşembe

Uluslararası Networking Akşamları'mızın 2.si bugün!

Sevgili EFormation Türkiye okurları,

İşte size kariyerinizi ilerletmek için bir fırsat daha! Profesyonellerle tanışmak, özel konuşmacılarımızdan iş hayatında ilerlemek için global stratejileri öğrenmek ve uluslararası bir bakış açısı kazanmak için ideal bir buluşma… Tüm bunları bugün (14 Haziran 2012) iş çıkışı düzenleyeceğimiz Uluslararası Networking Akşamları’na katılarak gerçekleştirebilirsiniz.

Uluslararası Networking Akşamları'nın bugünkü konuğu: Nisan 2005 tarihinden bugüne kadar finans sektörünün öncü aracı kurumlarından biri olan Global Menkul Değerler A.Ş. de İnsan Kaynakları Direktör Yardımcısı olarak çalışan; gerek şirketiçi, gerekse de şirket dışında kişisel gelişim ve İnsan Kaynakları alanındaki eğitimleri gerçekleştiren, bunun yanı sıra Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Yüksek Lisans Bölümü’nde de part-time İnsan Kaynakları ve Motivasyon konulu eğitimler veren Yonca Yücel.

Atatürk Kültür Merkezi'nin yanındaki Taksim Gezi Pastanesi’nde saat 19:00'da gerçekleştireceğimiz etkinliğimize hepinizi bekliyoruz. Görüşmek üzere...

Sevgiler,
EF Türkiye

1 Haziran 2012 Cuma

Gidiyoruz bu şehirden... :)

Yurtdışı maceranız başlamak üzere... Peki gitmeden önce yapmanız gerekenleri biliyor musunuz?
Hayatınızın yolculuğuna çıkmak üzeresiniz? Yeni şehirler görecek, yeni bir dil öğrenecek, farklı bir kültür tanıyacak ve yıllarca sürecek yeni arkadaşlıklar kuracaksınız. Bu gerçekten asla unutamayacağınızbir gezi olacak. Gitmeden önce, yolculuğunuzun sorunsuz geçmesi için yapmanız gereken birkaç önemli şey var. Gelin bunları beraber konuşarak yolcuğunuza sorunsuz bir başlangıç yapalım.

2 Haziran 2012'de Bahçeşehir Üniversitesi – Beşiktaş Kampusu'nda gerçekleştireceğimiz toplantımıza tüm öğrencilerimizi ve velilerimizi bekliyoruz. Yapmanız ve dikkat etmeniz gereken önemli ayrıntıların üzerinden geçeceğimiz toplantımızda 2 farklı oturum olacak. İlk oturum 12:30'da, ikincisi ise 14:15'te başlayacak.

Bavulunuzu nasıl hazırlamanız gerektiğinden, gittiğiniz ülkede telefon iletişimini nasıl kuracağınıza kadar aklınıza takılan tüm soruları cevaplamak üzere sizi bekliyor olacağız.

Yarın, Bahçeşehir Üniversitesi - Beşiktaş Kampusu'nda görüşmek üzere...
EF Türkiye