14 Haziran 2010 Pazartesi

Festival zamanı...

Yaz mevsiminin gelişiyle, açıkhava konserleri ve festivaller tüm dünyada son hızla devam ediyor. Her yıl olduğu gibi birçok festivale ev sahipliği yapan İstanbul’da, Haziran ayında Efes Pilsen One Love Müzik Festivali, Sonipshede, 38. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali ve 17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali ile gerçekleştirilecek.

19–20 Haziran’da Santral İstanbul’da gerçekleşecek olan Efes One Love Müzik Festivali’nde; Groove Armada, Fischerspooner, The Whitest Boy Alive, Sattas, Multitap, The Ting Tings, Sophie Ellis - Bextor, Wild Beasts, İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions featuring Erik Truffaz, The Revolters ve Gizli Özne sahne alacak. Her sene kaliteli isimleri konuk eden festivalin, bu sene dönüm noktasını yaşayacağı söyleniyor.

Haziran ayı sonunda gerçekleşecek Sonipshede Festivali’ne katılacaklar ise Anathema, Manowar, Hayko Cepkin, Volbeat, Murder King, Metallica, Slayer, Megadeth, Athrax, Foma, Green, Rammstein, Pentagram, Stone Sour, Orphaned Land, Blacktooth… Metal müzik tutkunlarının yaşayacağı bu muhteşem gece de heyecanla beklenen etkinlikler arasında yer alıyor. Bunu takiben; dünyanın dört bir yanından müzisyenlerin sahne alacağı 38. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali başlayacak. Yaklaşık 1000 yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlayacak festival programında bu yıl; senfoni ve oda orkestraları, vokal konserler, oda müziği, resitaller olmak üzere 20’ye yakın konser verilecek.

17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 1-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Her zamanki gibi birbirinden çarpıcı isimlerin yer alacağı festival programında sunulacak sürpriz etkinlikler ve yeniliklerle; İstanbul, yine bir Caz kentine dönüşecek.


İstanbul’da gençlere yönelik birbirinden özel sanatsal etkinlikler devam ederken; yurtdışındaki konserler de bir o kadar dikkat çekiyor. Bunlardan ilk göze çarpanı; EF Uluslararası Dil Okulları’nın öğrencilerine sunduğu Bob Sinclar konseri… EF, öğrencilere yurtdışında eğitimden çok daha fazlasını sunuyor. Dil kurslarına devam eden öğrenciler, EF’in düzenlediği keyifli etkinliklere katılma imkanı da buluyor. EF Summeranza featuring Bob Sinclar etkinliği, hem tatil hem eğitim düşünen öğrenciler için muhteşem bir fırsat!
12 Temmuz’da Londra’da ve 13 Temmuz’da Malta’da konser verecek olan dünyaca ünlü Fransız DJ, yine her zamanki büyüleyici performansıyla öğrencilere en büyük motivasyonu yaşatacak gibi görünüyor. Bu fırsatı yakalamak isteyen öğrenciler, http://www.ef.com/summeranza adresine girerek konuyla ilgili ayrıntılı bilgi alabilir.

Eğitim alırken eğlenmenin tadını çıkarın!

Deniz Vural

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder