27 Ekim 2011 Perşembe

Bir adım önde başlamak için...

Yabancı dil deyince aklımıza ilk ne geliyor? Tabii ki İngilizce...

Bu dil Türkçe’ye o kadar nüfuz etti ki, artık yabancı dil denince başka bir şey düşünemez olduk. İngilizce, günümüzde hemen hemen tüm dünyanın konuştuğu ortak dil haline geldi.

Üniversiteden mezun öğrenciler arasında yapılan bir araştırmaya göre; 10 öğrenciden 9'u İngilizce’yi iyi ya da kötü biliyor ama bunların sadece 2'si tam anlamıyla bu dile hakim olduğunu belirtiyor. Yine aynı araştırmada bu öğrencilerin 8 tanesi dillerini (yani İngilizce'lerini) ilerletmesi gerektiğini düşünüyor. Ancak hepsinin hem fikir olduğu bir konu ise Türkiye’de İngilizce'yi ilerletememek...

Günümüz dünyasında artık ülkeler gibi şirket, firma ve kurumlar da globalleşmeye ayak uydurmak zorunda. Bunun için İngilizce bir ihtiyaç olmaktan çıkıp "olmazsa olmaz" hale geldi. Artık herhangi bir iş başvurusunda, İngilizce’nin iyi düzeyde olması çok büyük bir erdem olarak kabul edilmiyor.

Örneğin; sigortacılık sektörü, bankacılık sektörü, ithalat ihracat yapan büyük firmalar ya da inşaat firmaları, kurumsal şirketler, telekomünikasyon firmaları gibi Türkiye’nin gelişmiş sektörlerinde neredeyse bütün işler İngilizce üzerinden yürütülüyor. Böyle bir ortamda iş hayatında başarılı olmak ve bu kadar iş arayan rakipten sıyrılmak adına, İngilizcemizin en üst düzeyde olması çok kilit bir rol oynuyor.

Peki İngilizce'yi Türkiye'de öğrenmek yeterli mi? Elbette Türkiye'de de çok başarılı dil eğitimi kurumları var ama EF Uluslararası Dil Merkezleri olarak temel inancımız; bir yabancı dili konuşulduğu ülkede öğrenmeyi sağlamak... EF, 46 yıllık deneyimi ve profesyonelliğiyle, İngilizce eğitimini anadili veya resmi dili İngilizce olan ülke ve şehirlerde veriyor.

İş hayatına herkesten bir adım önde başlamak ya da herkesin önüne geçmek için izleyeceğiniz en iyi yol; yurtdışında yabancı dil eğitimi almak olacaktır... Bu konuda yardıma ihtiyacınız olursa, EF olarak her zaman hazırız!

Sevgilerimizle,

Bahar Akın

13 Ekim 2011 Perşembe

Sosyal medyanın önlenemez yükselişi!


Sosyal ağlar dünyamızı ve nasıl yaşayacağımızı şekillendiriyor. Birçok insan sosyal medyaya bağımlı halde yaşıyor ve güne başlarken ilk yaptıkları şey Facebook'larını veya Twitter, LinkedIn gibi diğer sosyal ağlardaki hesaplarını kontrol etmek oluyor. Tüm dünyadaki insalar, bir yıl içerisinde 110 milyar dakikalarını sosyal ağ sitelerinde ve bloglarda harcıyor.

Facebook tek başına 800 milyon üyeye ulaştı ve her yıl yüz milyonlarca yeni üyeyle büyümeye devam ediyor. Bu da onu sadece en popüler internet sitelerinden biri yapmakla kalmıyor (2010'da google.com'dan bile öndeydi ve en popüler siteydi), aynı zamanda en aktif site de yapıyor. Bu ve bunun gibi istatistikler, online dünyada sosyal ağların ne kadar önemli rol oynadığını gösteriyor.

Dünyada sadece Hindistan ve Çin'in nüfusunun Facebook'tan daha fazla olduğunu biliyor muydunuz? www.pingdom.com internet sitesindeki yazıya göre; Facebook üyeleri, Amerika nüfusunun neredeyse 2,5 katı!


EF olarak, Zürih'te sosyal medyayla ilgilenen özel bir ekibimiz var. Tüm satış ofisleri ve okulları kapsayan 100'den fazla Facebook sayfasını yönetiyoruz ve her EF öğrencisinin bu platformda aradığını bulmasını sağlıyoruz.

Örneğin; Türkiye'de EF'in özel bir Facebook sayfası var: EF Türkiye. Bu sayfada eski ve yeni öğrencilerimiz sohbet ediyor, deneyimlerini paylaşıyor ve sorular soruyor. Tüm yeni kampanyalar ve yarışmalar bu sayfadan duyuruluyor. Bunların yanı sıra yurtdışında eğitim, seyahat ve yerel aktivitelerle ilgili bilgiler de veriliyor. Sayfamız aracılığıyla öğrencilerimize en iyi müşteri hizmetini de vermeyi amaçlıyoruz. Peki bu nasıl oluyor? Onların tüm sorularını içtenlikle yanıtlıyoruz. Çünkü öğrencilerimizin kendilerini bize yakın hissetmelerini istiyoruz.

Bu sayfada, diğer tüm EF okullarının Facebook adreslerini bulacaksınız. Yaklaşık 40'tan fazla! Bir EF okul sayfasını beğenerek; okulda her gün neler oluyor, öğrenciler gittikleri yerler hakkında neler düşünüyor öğrenebilir ve kendi seyahatinizi planlarken veya yaşarken faydalı bilgiler edinebilirsiniz. Bunun yanı sıra henüz yolculuğa çıkmadan yeni arkadaşlarla tanışabilir ve okulda halihazırda eğitim gören bu öğrencilere sorular sorabilirsiniz. Döndükten sonra eski arkadaşlarınız ve favori okul çalışanlarıyla iletişimde kalabilir ve anılarınızı canlı tutabilirsiniz de... Her zaman dediğimiz gibi, EF'in amacı; dil, kültür ve coğrafya engellerini aşarak insanları dünyanın dört bir yanındaki arkadaşlarıyla birbirine bağlamak...

Bizimle yolculuk ederken hayatınızın en güzel zamanını geçirmenizi istiyoruz ve bu sayfaları aktif tutmak için sarfettiğimiz emeğin, EF deneyiminden keyif almanıza yarayacağını umuyoruz. Bu yüzden; lütfen sayfalarımıza katılın ve geliştirmemiz gereken yanlar olduğunu düşünüyorsanız düşüncelerinizi bizimle paylaşın!

Dragana Peranovic
EF Sosyal Medya Ekibi