27 Ekim 2011 Perşembe

Bir adım önde başlamak için...

Yabancı dil deyince aklımıza ilk ne geliyor? Tabii ki İngilizce...

Bu dil Türkçe’ye o kadar nüfuz etti ki, artık yabancı dil denince başka bir şey düşünemez olduk. İngilizce, günümüzde hemen hemen tüm dünyanın konuştuğu ortak dil haline geldi.

Üniversiteden mezun öğrenciler arasında yapılan bir araştırmaya göre; 10 öğrenciden 9'u İngilizce’yi iyi ya da kötü biliyor ama bunların sadece 2'si tam anlamıyla bu dile hakim olduğunu belirtiyor. Yine aynı araştırmada bu öğrencilerin 8 tanesi dillerini (yani İngilizce'lerini) ilerletmesi gerektiğini düşünüyor. Ancak hepsinin hem fikir olduğu bir konu ise Türkiye’de İngilizce'yi ilerletememek...

Günümüz dünyasında artık ülkeler gibi şirket, firma ve kurumlar da globalleşmeye ayak uydurmak zorunda. Bunun için İngilizce bir ihtiyaç olmaktan çıkıp "olmazsa olmaz" hale geldi. Artık herhangi bir iş başvurusunda, İngilizce’nin iyi düzeyde olması çok büyük bir erdem olarak kabul edilmiyor.

Örneğin; sigortacılık sektörü, bankacılık sektörü, ithalat ihracat yapan büyük firmalar ya da inşaat firmaları, kurumsal şirketler, telekomünikasyon firmaları gibi Türkiye’nin gelişmiş sektörlerinde neredeyse bütün işler İngilizce üzerinden yürütülüyor. Böyle bir ortamda iş hayatında başarılı olmak ve bu kadar iş arayan rakipten sıyrılmak adına, İngilizcemizin en üst düzeyde olması çok kilit bir rol oynuyor.

Peki İngilizce'yi Türkiye'de öğrenmek yeterli mi? Elbette Türkiye'de de çok başarılı dil eğitimi kurumları var ama EF Uluslararası Dil Merkezleri olarak temel inancımız; bir yabancı dili konuşulduğu ülkede öğrenmeyi sağlamak... EF, 46 yıllık deneyimi ve profesyonelliğiyle, İngilizce eğitimini anadili veya resmi dili İngilizce olan ülke ve şehirlerde veriyor.

İş hayatına herkesten bir adım önde başlamak ya da herkesin önüne geçmek için izleyeceğiniz en iyi yol; yurtdışında yabancı dil eğitimi almak olacaktır... Bu konuda yardıma ihtiyacınız olursa, EF olarak her zaman hazırız!

Sevgilerimizle,

Bahar Akın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder