21 Haziran 2010 Pazartesi

Bir Fransız Rüyası...

Nice... İsmini eski Yunanca’daki zafer anlamına gelen “nike” sözcüğünden almış. Gerçekten de insan kendini bu şehirde birçok zaferi kazanmışçasına mutlu hissediyor. Nice, Fransa için en önemli turizm merkezlerinden birisi; benim içinse eşsiz manzarası, yol boyunca uzanan ve adeta sizi içine çeken palmiye ağaçları, turkuaz renkli deniziyle bir kez tecrübe ettiyseniz hayatınızın sonuna kadar tekrar gitmenin hayallerini kuracağınız şehir... Havaalanından çıkar çıkmaz sıcağın karşıladığı kent, birkaç adım sonra yeşilin maviyle buluşmasıyla rahat bir nefes aldırır insana... Fransız Rivierası’nda bir yaz turu atmak istiyorsanız eğer, ilk uğramanız gereken duraktır Nice. Nitekim birçoğumuzun okuduğu, kendine dersler çıkardığı ünlü roman “Küçük Prens”in yazarının en sevdiği şehir olmuştur. Kimbilir belki de Küçük Prens’in doğduğu şehirdir...

Monaco ve Cannes’ın tam ortasında olması ve ulaşımının kolaylığı, herkesin Nice’i görmek istemesindeki belli başlı nedenlerden biridir sanırım. Trenle yarım saat içerisinde ulaşabileceğiniz Monaco ve Cannes’da denizin tadını doyasıya çıkarmadan dönmemenizi öneririm. Beyaz kumlar ve yüksek sosyetenin sahip olduğu yatlar, size bambaşka bir dünyanın kapılarını açacak. Nice’e gittiyseniz eğer, “Promenade des Anglais” adlı sahil yolundan yürümemiş olmanız neredeyse imkansızdır. “İngilizlerin Yolu” anlamına gelen bu sahil yolunda; güneşlenenleri, paten kayanları ve yürüyüş yapanları görüp kendinizi film setinde gibi hissedebilirsiniz. Film seti demişken, Nice’i mesken tutan ünlüleri söylemeden geçmek olmaz. Elton John ve Madonna gibi birçok ünlünün bu temiz şehirde evi bulunuyor. Ayrıca, St. Tropez gibi bir adaya da yakın olduğu için, özellikle yaz dönemleri çokça ünlüye ev sahipliği yapıyor.


“Şehir içinde şehir”! Nice’in bir başka özelliği de eskiyi ve yeniyi bir arada yaşatıyor olmasıdır. Bu cümle size biraz karmaşık gelmiş olabilir; hemen şöyle açıklayayım: Şehrin içinde bir de “Vieux Nice” (Eski Nice) adı verilen 2. bir kısım var. Şehir ilk kez bu tarafta kurulmuş; bu yüzden de tarihi güzelliklerinin çoğu burada. Sahile yakınlığıyla genç kesimin daha çok ilgisini çeken şehrin bu tarafı yaz-kış oldukça hareketli oluyor. Dil okullarına ve üniversiteye yakın oluşu da gençlerin Vieux Nice’i keşfetmelerinde büyük bir etken olarak göze çarpıyor.

Yaz dönemini hem tatil hem de eğitimle geçirmek isteyenler, EF Uluslararası Dil Okulları'nın Nice’te bulunan dil okullarına bir göz atmalılar. Yurtdışı eğitim için Nice şehrini tercih eden öğrencilerin sayısının her gün artıyor olması, sizin için bir avantaj... Fransızcanızı geliştirmek, tatil yapmak, geçmişi ve bugünü birarada yaşamak istiyorsanız, EF Nice tam size göre!

Keyifli hayaller... Au revoir!

Şirin Yurttaş

2 yorum:

  1. iyi günler yazın agustos 15- eylul20 boşum ve şu an 3.sınıf muhendıslık okumaktayım ben seneye master yapmam ıcın dılımı gelıstırmem gerekıyo ve bu brosurunuzdekı bana uygun gıbı yardımcı olursanız sevınırım cevap atarsanız...
    levent çolakça
    levent__colakca@hotmail.com
    05374426411

    YanıtlaSil
  2. Eğitim danışmanı arkadaşlarımız en kısa sürede sizinle iletişime geçecek. İlginize teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil