28 Haziran 2010 Pazartesi

Birisi moda mı dedi?

Moda nedir? Kime göre güzeldir, neye göre “trendy”dir? Bence moda kendini ifade edebilmektir... Bir gün cıvıl cıvıl renkler içinde olursunuz, bir gün siyahlara bürünürsünüz. Yazın sıcağında çizme de giyebilirsiniz, karların altında flip-flop’larınızı da... Hepsi ama hepsi ruh haliyle bağlantılıdır bana göre. Çok umutsuz olduğunuz bir günde sanmıyorum ki maviler, pembeler, yeşiller giymiş olun; ama bir de kendinizi en mutlu olarak düşündüğünüz anlara gidin ve her şey nasıl da değişiyor görün...

Peki her şey tamam da, bu uçuk kaçık tasarımlar da ne oluyor? Bunlar hangi ruh hali içerisinde tasarlanıyor; hadi tasarlandı, insanlar bunları nasıl giyiyor diyebilirsiniz. İşte burada devreye eğitim giriyor. Moda konusunda, ucundan köşesinden de olsa, mutlaka eğitim almak gerekiyor. Bu konu üzerine yurtdışında eğitim alan arkadaşlarım şöyle diyor: “Eğer okuluna gitmişse insan bu işin, o zaman çok iyi bilir ‘moda insanı’, ‘tasarım insanı’ nasıl olunur. Sabah ve akşam nasıl birbirine karışır, 60 saat hiç uyumadan çalışılınca nasıl ayaklara geçici felç iner :) Ama nasıl da güzeldir bilinçli olarak ortaya bir şeyler çıkarmak... Moda dünyasının tozunu yutmak, birbirinden güzel organizasyonlarda görev almak nasıl da şevklendirir insanı!”

Konu moda olunca, Paris ve New York’tan bahsetmemek olmaz. Bu iki şehrin de farklı bir büyüsü vardır çoğu insana göre... Birisi “Parisienne” ruhu temsil ederken, diğeri sokak modasını yansıtır ultra şık kıyafetlerinde. Paris’in zerafeti ve şıklığı Eiffel Kulesi’nden belli etmez mi kendini ilk anda? Geceleri parlayan o devasa kule, nasıl da çekiverir insanı modanın kalbine. Peki ya New York? Sex&The City ve Gossip Girl’deki karakterlerin etkisi var mıdır acaba bu tercihte? Kesinlikle! Carrie’nin giydiği ayakkabılar, Samantha’nın trençkotları, Charlotte’ın elbiseleri ve Miranda’nın tam da işine uygun kıyafetleri… Birer idol oldular hayatımızda. Son zamanların en ünlü gençlik dizisi Gossip Girl oyuncularının; özendiren, adeta New York için uçak bileti almaya sevkeden çantalarına, kıyafetlerine, takılarına, Blair’ın artık fenomen haline gelen saç bantlarına ne demeli? Hadi itiraf edelim, hepimiz New York’ta bir süreliğine de olsa bulunmak istedik!


Bu durumda denebilecek tek bir şey var: “İstikamet New York!” Moda dünyasıyla ilgiliyseniz ve bu dünyanın içinde gerçekten neler olup bittiğini merak ediyorsanız, EF Uluslararası Dil Okulları’nın New York’ta sunulan “Fashion&Design” sertifika programına katılma vaktiniz gelmiştir. EF dil okulunun rahat atmosferiyle yurtdışı eğitimin keyfine varırken, kimbilir belki de ünlü yıldızlarla aynı havayı solursunuz…

İyi eğitimler... Ya da “iyi alışverişler” mi demeliydim?? :)

Şirin Yurttaş

2 yorum:

  1. Ama olmadı ki şimdi, insanın canı hemen New York'a gitmek istiyor :) Gerçekten hoş bir programa benziyor şu moda sertifikası.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten de çok keyifli bir program. Detaylı bilgi almak isterseniz ay.istanbul@ef.com adresine e-mail atabilirsiniz.

    YanıtlaSil