14 Kasım 2011 Pazartesi

İngiltere'nin en ılık şehri: Bournemouth

Merhaba Sevgili EFormation Türkiye okurları,

Nasılsınız? Umarız iyi bir bayram tatili geçirmişsinizdir. Bayramda boş durmadık, EF Bournemouth Okul Müdürü Matt Llewellin ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Bournemouth'u yakından tanımak isterseniz buyrun :)

***

EF Türkiye: Merhaba Matt! Öncelikle bize vakit ayırdığın için çok teşekkürler! Seninle EF Bournemouth hakkında konuşmak istiyoruz. Okul ne zaman açıldı?

Matt: Merhaba Türkiye! :) Asıl ben teşekkür ederim, EF Bournemouth'u anlatmak hoşuma gider. Sorunun cevabına gelince, okulumuz kapılarını ilk kez 1999 yılında açtı.

EF Türkiye: Okul nerede? Yeri konusunda bilgi verebilir misin?

Matt: Okulun konumu gerçekten harika! Şehir merkezinden ve Bournemouth’un 7 millik ödüllü sahillerinden sadece 10 dakika yürüyüş mesafesinde...

EF Türkiye: Gerçekten de harika bir konumu varmış. Peki okulda hangi seçmeli dersleri sunuyorsunuz? En çok tercih edilen hangisi?

Matt: PET, IELTS gibi sınav hazırlık derslerinin yanı sıra kelime bilgisi, dil bilgisi, iletişim becerileri ve yazım teknikleri gibi seçmeli dersler sunuyoruz. İletişim becerileri dersimiz şu anda en popüler olan... Ayrıca iş becerileri konulu yeni bir seçmeli ders hazırlığı içerisindeyiz ve eminiz ki İş İngilizcelerini geliştirmek isteyen öğrencilerimiz arasında oldukça popüler olacak...

EF Türkiye: Harika bir haber bu! Eminiz öğrenciler mutlu olacaktır. Peki öğrencilerinize hangi konaklama seçeneklerini sunuyorsunuz?

Matt: Öğrencilerimiz aile yanında veya yurtta konaklayabiliyor. Aile yanında kalan öğrenciler, İngiliz yaşam tarzını deneyimleme ve yeni İngilizce becerilerini İngilizce konuşan kişilerle pratik etme imkanına sahip oluyor. Bournemouth'ta 2 çeşit aile yanı konaklaması sunuyoruz. İlki, her evde en fazla 4 öğrencinin kaldığı ve odaların tek veya iki kişilik olduğu sistem. Diğeri ise 8 kişiye kadar kapasitesi olan ve yine tek veya iki kişilik odaları bulunan evler. İkinci seçenek daha bağımsız bir atmosfer sunuyor ve öğrenciler ev sahipleriyle daha az kontak kuruyor.

Tüm yıl açık olan yurdumuz The Outlook Annex; tam Bournemouth'un kalbinde, mağazalara, eğlenceye ve sahile yakın bir konumda bulunuyor. Öğrencilerimiz tek kişilik ve banyolu odalarda ortak mutfak kullanımlı şekilde konaklıyor. Yurtta paylaşımlı mutfak, öğrenci salonu, çamaşır imkanları, Wi-Fi internet erişimi de var. Bu yurt yalnızca 16 yaş ve üzeri öğrenciler için uygun.

Yoğun sezonumuzda, okula ve şehir merkezine yürüyüş mesafesinde bulunan yaz yurtları da önerebiliyoruz. Odalar tek kişilik, iki kişilik veya 3/4 kişilik olabiliyor ve hepsinin banyosu içinde... Yaz yurdunda kalan öğrencilere kahvaltı ve akşam yemeği de sunuluyor.

EF Türkiye: Ne tür aktiviteler sunuyorsunuz? Hangisi en çok beğeniliyor?

Matt: EF Bournemouth olarak dans, film geceleri vb. aktiviteleri içeren haftalık bir program sunuyoruz. Bu aktiviteler ücretsiz veya çok düşük maliyetli oluyor. Aktivite Yöneticisi; ayrıca, öğrencilerin ilgi ve katılımlarını dikkate alarak spor müsabakaları ve turnuvaları düzenliyor. Partiler ve pub geceleri de, müzikallere veya tiyatro oyunları gibi düzenli olarak organize ediliyor.

"EF Bournemouth’s Got Talent" isimli kültürel gecelerimiz, öğrenciler ve EF ekibi tarafından tartışmasız en çok beğenilen etkinlik...

EF Türkiye: Çok keyifli olduğu belli! Yarışmayı biz de merak ettik doğrusu. Peki öğrencileriniz hangi ülkelerden geliyor?

Matt: Okulda birçok milliyetten öğrencimiz var ama tüm EF Bournemouth ekibi elbette daha çok Türk öğrenci görmek istiyor! :)

EF Türkiye: Bournemouth'tan İngiltere'deki diğer şehirlere gitmek kolay mı?

Matt: Jurassic Coast, New Forest ve sayfiye olarak kullanılan tipik eski İngiliz villaları; tren veya otobüsle kolaylıkla ulaşılabilecek mesafede. Londra ise trenle 1,5 saat uzaklıkta. İngiltere'nin diğer bölgelerine de harika ulaşım imkanları var. İster okul gezileriyle isterseniz bağımsız olarak yolculuk edin; Bournemouth, Birleşik Krallık'ın geri kalanını keşfetmek için harika bir yer...

EF Türkiye: Ama elbette bu gezileri yapmak için hava koşullarının da uygun olması gerekir. İngiltere'nin bulutlu havası sence Akdeniz'den gelen öğrencileri nasıl etkiliyor?

Matt: İngiltere'nin havası Akdeniz'den farklı ama bu da deneyimin bir parçası... Özellikle Bournemouth, İngiltere'de tüm yıl iklimini en iyi olan şehir olarak harika bir seçim!

EF Türkiye: Peki EF Bournemouth ekibi birkaç şey söylemek ister mi?

Matt: Elbette... Buyrun sizi tanıştırayım :)


Graeme Crampton (Akademik Direktör): EF Bournemouth, devamlı olarak İngiltere'nin en yüksek öğretmen değerlendirme notlarını alıyor!

Tanya Adey (Müşteri Destek Yöneticisi): 2009 yılında "Yılın EF Okulu" ödülünü, 2010 ve 2011 yıllarında ise "Müşteri Hizmetleri Kralları" ödülünü aldık. Öğrencilere ayrıcalıklı hizmet sunmayı garanti ediyoruz!

Nikola Mace (Yurt Yöneticisi): Yıl boyunca açık olan yurdumuz The Outlook Annex, İngiltere'de en düşük fiyatlara tek kişilik banyolu odalar sunuyor!

Sharon Hardy (Konaklama ve Sosyal Yardım Yöneticisi): Millerce uzunlukta kumlu sahiller, yakınlarda ulusal parklar, harika alışveriş imkanları ile Bournemouth hem güvenli hem de arkadaş canlısı bir merkez...

Leanne Joy (Küçük Yaş Grubu Yöneticisi): Yazın küçük yaş grubuna özel ayrı okulumuzla; kendini bu yaş grubu öğrencilerine unutulmaz ve güvenli bir deneyim sunmaya adamış, çok deneyimli ve müşteri odaklı bir ekibiz!

Steve Bates (Grup Yöneticisi): 10 kadar küçük bir sayıdan 500 gibi büyük sayılara kada gruplara hizmet verme deneyimimizle, müşterilerimize ödedikleri paranın karşılığını vermek amacındayız!

Tarek Benamor (Aktivite Yöneticisi): Geniş bir üniversite şehri olarak, tüm yıl boyunca öğrencilerin katılabileceği birçok aktivitemiz oluyor. Böylece öğrenciler, mevsime bağlı olmaksızın geniş bir aktivite yelpazesinden istediğini seçebiliyor.

***

İşte böyle... Siz de İngiltere'nin en ılık şehrinde harika vakit geçirmek istiyorsanız; Bournemouth ideal seçim!

Sevgilerimizle,

EF Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder