9 Ağustos 2010 Pazartesi

Türkiye, dünya takımlarını ağırlamaya hazırlanıyor...


Türkiye, dünyanın en önemli basketbol etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. FIBA Dünya Şampiyonası her 4 yılda bir oynanıyor ve dünyanın en iyi basketbol takımına sahip ülkeyi belirliyor. İlk FIBA Dünya Şampiyonası 1950’de Arjantin’de oynanmış ve o zamandan beri 15 kez organize edilmiş. 28 Ağustos’ta ülkemizde başlayacak turnuvaya katılımı kesin olan iki takım var; son olimpiyat şampiyonu Amerika ve ev sahibi ülke olarak Türkiye...

2010 FIBA Dünya Şampiyonası maskotumuz ise Bascat! Şüphesiz ki o bir kedi, hem de bir gözü mavi, diğeri yeşil olan bir Van kedisi... Gezmeyi çok sevdiğinden olsa gerek, şampiyona boyunca ev sahipliği yapan tüm şehirlerde takımların yanında olacak.

Şampiyonaya katılacak takımlar grup maçlarından sonra kesinlik kazanacak. Maç yapacak olan takımlar ise şöyle: Angola, Arjantin, Avustralya, Almanya, Ürdün, Sırbistan, Brezilya, Hırvatistan, İran, Tunus, Slovenya, Amerika, Çin, Fildişi Sahili, Yunanistan, Rusya, Porto Riko, Türkiye, Kanada, Fransa, Lübnan, Litvanya, Yeni Zelanda ve İspanya.

28 Ağustos’tan itibaren büyük heyecanların yaşanacağı turnuva için biletler satışta. Bu arada EF Uluslararası Dil Okulları’nın şampiyonaya katılan 8 ülkede (Avustralya, Almanya, Amerika, Çin, Kanada, Fransa,Yeni Zelanda ve İspanya) yurtdışı eğitimi verdiğini biliyor muydunuz?


Hep beraber 28 Ağustos’ta 12 Dev Adam’ı desteklemeye…

Şirin Yurttaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder