2 Eylül 2010 Perşembe

İngiltere'nin yeni buluşma noktası: Bristol

Güneybatı İngiltere'deki en büyük şehir olan ve 1000 yıllık limanıyla ünlü Bristol'ı ve EF Uluslararası Dil Okulları'nın bu şehirdeki yepyeni okulunu yakından tanımaya ne dersiniz? Sizin için EF Bristol Okul Müdürü Romy Nelis ile özel bir görüşme yaptık ve merak edilen soruları sorduk. Buyrun bakalım...

EF Türkiye: Merhaba Romy!

Romy: Herkese merhaba!

EF Türkiye: Sana Bristol ve EF'in buradaki okuluyla ilgili birkaç soru sormak istiyoruz.

Romy: Tabii...

EF Türkiye: EF, Bristol’daki okulu ne zaman açtı?

Romy: EF Bristol, Mart 2010’da kapılarını açtı.

EF Türkiye: Okul nerede bulunuyor?

Romy: Okul; şehir merkezinde, Bristol’ın çok meşhur bir bölgesinde, güzel bir tarihi binada bulunuyor. Queens Meydanı, 1800’lerden beri ticaretin önemli merkezlerinden biri. Yürüme mesafesinde bulunan bir park, keyifli gece hayatı ve alışveriş için birçok mağazasıyla çok güzel bir konumda okulumuz...

EF Türkiye: Hangi özel ilgi derslerini sunabiliyorsunuz? Aralarından hangisi en çok tercih ediliyor?

Romy: Öğrencilerin sayısına ve seviyelerine göre; Kelime Bilgisi ve Gramer, İletişim Becerileri, Yazım, Telaffuz, IELTS Hazırlık gibi ozel ilgi dersleri sunuyoruz.

EF Türkiye: Öğrencilere nasıl konaklama seçenekleri sunuyorsunuz?

Romy: Öğrencilerimize aile yanında konaklama ve yurt konaklaması seçenekleri sunabiliyoruz. Favell House yurdu, interneti olan ve 5 ila 7 tek kişilik odaya sahip ortak bir apartman. Banyolar, mutfak ve öğrenci salonu ortak kullanılıyor. Üstelik okula 3 dakikalık yürüme mesafesinde…

EF Türkiye: Nasıl aktiviteleriniz var? En çok tercih edilen hangisi?

Romy: Bristol’da oldukça geniş aktivite seçeneklerimiz bulunuyor; örneğin bot gezileri, hayvanat bahçesi ve akvaryum ziyaretleri, golf, bowling vb. En çok tercih edilen aktivite, sanıyorum Stonehenge isimli yapıya düzenlediğimiz günübirlik gezi… Bu gezi ilk günden tercih ediliyor.

EF Türkiye: Okulunuzdaki öğrenciler hangi ülkelerden geliyor?

Romy: EF Bristol, çeşitliliği ve çokkültürlülüğüyle Bristol’ın dinamizmini yansıtan bir okul… %2 Türk, %3 Koreli, %4 İtalyan, %5 Meksikalı gibi birçok farklı yerden gelen öğrencilerimizle harika bir ülke karışımımız var.

EF Türkiye: Bristol’dan diğer İngiliz şehirlerine yolculuk yapmak kolay mı?

Romy: Bristol’ın Londra’ya ve ülkenin kuzey kısmına iyi bir bağlantısı var. Bulunduğu lokasyondan dolayı, Wales, Devon ve Cornwall’a gitmek de gayet kolay. Bunların hepsi keşfetmek için harika yerler!

EF Türkiye: İngiltere’nin bulutlu havasının Akdeniz öğrencilerini etkilediğini düşünüyor musunuz?

Romy: İngiltere, havasıyla ünlü ama Bristol, sahip olduğu açık veya kapalı ilginç mekanlarla… Deneyimin en ilginç tarafı da bu aslında; birçok öğrenci evinden farklı bir iklimde olmayı seviyor!

EF Türkiye: Öğrenciler sizce neden EF Bristol’ı seçmeli?

Romy: Bristol, canlı müziğiyle harika bir şehir ve giderek artan bir öğrenci topluluğuna sahip. Aynı anda birçok şey oluyor; Bristol Art Gallery’deki sergiler gibi kültürel etkinliklerden müzik ve yeni medya festivallerine kadar geniş seçenekler var. Okul tam şehir merkezinde ve okul çalışanları oldukça dost canlısı ve yardımsever…


EF Türkiye: Okul çalışanlarından okurlarımız için birkaç cümle alabilir miyiz?

Ilona Hart (Akademik Direktör): Merhaba! Ben okulumuzun harika öğretmen ekibinden, derslerden ve akademik konulardan sorumluyum. Siz Bristol’dayken eğitim hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olmaya hazırım!

Karen McMahon (Konaklama Müdürü): Bristol çok misafirperver bir şehir. Ülkenin geri kalan kısmının tadını çıkarmak için harika bir yer ama aynı zamanda burada da yapılacak çok şey var! Bristol’da kalışınızın keyifli olması için elimden geleni yapmaya can atıyorum!

Luke Sargeant (Aktivite Koordinatörü): Bristol harika bir şehir; eğitim almak ve eğlenmek için de ideal bir ortam… Hayatımın büyük bir kısmında bu bölgede yaşadım; tüm öğrencilere detaylı bilgi verebilir ve keyifli önerilerde bulunabilirim.

Amandine de Verteuil (Müşteri Destek Yöneticisi): EF’te yıllardır çalışıyorum ve birkaç şehri ziyaret etme şansına sahip oldum. Ama Bristol kesinlikle favori mekanım! Her zaman yapacak bir şeyler var ve keyifli zaman geçirmek çok kolay; yağmurlu günlerde bile...

Bu harika şehirde bir süreliğine yaşamak ve yabancı dilinizi geliştirmek güzel olmaz mıydı? Ne dersiniz?