20 Nisan 2012 Cuma

23 Nisan kutlu olsun!

Sevgili EFormation Türkiye okurları,

Bildiğiniz gibi, Pazartesi günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı... 23 Nisan Pazartesi günü resmi tatil sebebiyle ofislerimiz kapalı olacak, ancak size 24 Nisan Salı günü aynı hızla hizmet vermeye devam edeceğiz. Şimdiden haber vermek istedik...

Biraz da bu özel günün önemine değinmek istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmi tatil günlerinden ve ulusal bayramlarından biri olan 23 Nisan, hepimizin bildiği gibi ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir.

Bu bayramın ismi neden "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" diye merak ettik ve araştırdık. Çünkü bu bayram aslında birkaç önemli günün birleşimi. İsmi de bu sebeple bu kadar uzun.

23 Nisan Milli Bayramı, Hâkimiyet-i Milliye Bayramı, 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın kendiliğinden birleşmesiyle oluşmuş. Daha sonra da bayramın adı resmi olarak "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" adını verilmiş.

Bugün bu bayram; birçok ülkeden çocukların katılımıyla her sene artan bir coşkuyla kutlanıyor, çeşitli gösteriler hazırlanıyor, okullarda törenler ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Ayrıca çocuklar, 1 gün için de olsa devlet büyüklerinin yerine geçiyor, biz de haberlerde izliyoruz.

İşte böyle... Bu keyifli bayram hakkında kısa bir bilgi verelim istedik sizlere.

Hepimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun! :)

Salı günü görüşmek üzere...

EF Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder