16 Nisan 2012 Pazartesi

Küçük Elvis!

Bir süredir herkes onu konuşuyor... Şarkıları dillerden dillere dolaşıyor... Nereye gitseniz kulağınıza onun şarkıları çalınıyor. Kimden mi bahsediyorum? Elbette Bruno Mars'tan :)


Bruno Mars, yani gerçek adıyla Peter Hernandez, Filipinler ve Porto Riko kökenli gencecik bir sanatçı. 1985'te Honolulu Hawaii'de dünyaya gelmiş. Henüz daha çok küçükken Michael Jackson ve Elvis Presley gibi isimlerin şarkılarını seslendirmeye başlamış. 1990'da MidWeek isimli derginin bir sayısında "Little Elvis" olarak yer almış ve hatta 1992'de Honeymoon'un Vegas isimli filminde Little Elvis'i oynamış. 2003'te liseden mezun olan Bruno Mars, müzik kariyerine devam etmek üzere Los Angeles'a taşınmış ve hikayesi böylece başlamış.

Bruno Mars aslında sadece söz yazarı ya da şarkıcı değil. Önce sektöre prodüktör olarak girdi. Flo Rida, Alexandra Burke, Travie McCoy, Adam Levine, Brandy ve Sean Kingston gibi isimlerle çalıştı. Şarkıcı olarak ilk müzikal deneyimini ise Amerikan elektro hop türü şarkı söyleyen bir grup olan Far East Movement'ın "Animal" albümüyle oldu. Ardından Bobby Ray (diğer adıyla B.o.B) ile çıkardıkları "Nothin' on You" parçası büyük başarı elde etti. Mayıs 2010'da ise "It's Better If You Don't Understand" adında bir albüm yayımladı. 2011 Grammy'lerinde 7 adaylığa sahip olan Bruno Mars, bunların 1 tanesini de kazandı. Bruno Mars'ın Eminem, Lil Wayne gibi isimlerle yaptığı düet çalışmaları da var.

Pek ihtimal vermiyorum ama ola ki Bruno Mars'ı henüz dinlemediyseniz, o halde bu şarkıları mutlaka dinlemelisiniz. Dinlemek için şarkıların üzerine tıklamanız yeterli: Grenade, Just The Way You Are, The Lazy Song, Nothin' on You...


İşte böyle... Dünyayı kasıp kavuran Bruno Mars'ı biraz daha yakından tanıdık... Peki Bruno'nun (daha doğrusu Peter Hernandez'in) doğduğu yerleri görmek, gezmek ister miydiniz? Üstelik yabancı dilinizi geliştirirken... O halde çözümünüz EF'te! Şu anda EF Honolulu okulumuzda okuyan öğrenciler, şimdiden oraları gördü, keşfetmeye başladı bile. Sıra sizde! :)

Sevgiler,
Kübra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder