22 Mayıs 2012 Salı

2 kıta 1 yarış!

"İstanbul Boğazı’ndan geçen gemileri gördünüz... Boğaz’ın üzerinde uçan martıları gördünüz... Hatta Boğaz’ın sularında oynayan yunusları gördünüz... Peki Asya'dan Avrupa'ya yüzerek geçen insan gördünüz mü? Merak etmeyin; çok yakında göreceksiniz..."


İşte böyle diyor Türkiye Milli Olimpiyatlar Komitesi ve ekliyor: "15 Temmuz 2012 Pazar günü İstanbul Boğazı’nın sularını 1.200 yüzücünün coşkusu ve kulaç sesleri dolduracak". Nerede? Nasıl? Niçin? Sorularınızı duyar gibiyiz :) Hemen cevap verelim: Elbette Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'nda...

Nedir bu Boğaziçi Kıtalararası Yarışları? Biz sizin için biraz araştırdık... Dünyadan ve Türkiye’den binlerce sporcuyu buluşturan bu etkinlik, tam 24 yıldır düzenleniyor. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) himayesinde büyük bir toplumsal ve kurumsal destekle gerçekleşen yarışlar, 1989 yılında 4 bayan ve 64 erkek sporcunun katılımıyla başlamış. Bugün ise her yıl giderek büyüyen bir ilgiyle Türk sportif geleneğinin önemli bir parçasını oluşturuyor.

Düşünsenize, ne kadar heyecanlı... Gözlerinizi kapatıp bir canlandırın... Binlerce yüzücü, 15 Temmuz sabahı Kanlıca’dan başlayarak Kuruçeşme’ye doğru kulaç atacak. Yani tıpkı İstanbul kadar hızlı, hareketli ve coşkulu bir yarış yaşanacak. Üstelik, 24 yıldır farklı disiplinlerde ve kategorilerde devam eden bu yarışlar, bu sene kürek ve yüzme dallarında yarışmacıları ağırlayacak. Gemi ve tanker geçişlerine kapanan Boğaziçi bir günlük sessizliğin tadını çıkarırken, yüzücüler ve kürek takımları başlangıç noktalarında yerlerini alacak. Yaklaşık 1 saat sürecek yüzme yarışı öncesinde kürekler boğazın sakin sularını dalgalandıracak. Ardından yüzlerce sporcu Kanlıca iskelesinden kendilerini Boğaz'ın sularına bırakacak. 

Yarışmanın en temel amacı; her yaştan, kesimden ve cinsiyetten insanın, sporu hayatlarının bir parçası haline gertirmesi... Boğaziçi Kıtalararası Yarışları, yüzmeye gönül veren tüm insanları bir araya getirecek, ortak bir kulvarda seslerini kuvvetlendirecek ve daha uzaklara ulaşmasını sağlayacak bir etkinlik...


Biz şimdiden heyecanladık ve izlemek için can atıyoruz. Siz de yarışları merak ediyorsanız, neler olup bittiğini takip etmek ve bilgi almak için Facebook sayfalarını mutlaka ziyaret edin :)

Katılacak olanlara şimdiden bol şans!

Sevgiler,
Kübra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder