24 Mayıs 2012 Perşembe

Zidaya.com'dan haber var!

Online alışveriş artık hayatımızın bir vazgeçilmezi. Son dönemde kurulan alışveriş sitelerine bir yenisi daha ekleniyor: Zidaya.com. Peki bu site nedir, kim kurmuştur, neler alabiliriz gelin bir bakalım... Zidaya.com'un ağzından siteyi okuyalım:

Türkiye'nin yeni “online alışveriş merkezi” Zidaya.com açıldı. Türkiye ve dünyadan en seçkin markalar, çok özel fiyat seçenekleri ve yeni sezon ürünleri sunan Zidaya.com’da 25.000’den fazla ürünü binlerce renk ve beden opsiyonu ile bulmak mümkün. Ayakkabı, giyim, kozmetik, aksesuar, çanta, mücevher gibi kategorilerde, on binlerce alternatif sunanZidaya.com’da mutlaka size ve sevdiklerinize hitap eden özel seçenekler ve hediyeler bulabilirsiniz.

Sitenin kurucu ortaklarından Attila Doğan’a göre: “Zidaya.com’u diğer online alışveriş sitelerinden farklı kılan en önemli özellik, yüzlerce marka ve çeşitlilikte ürünü bir arada bulabilmeniz. Üstelik, renk ve beden kısıtlaması, tükendi telaşı olmadan zahmetsiz alışverişin tadını çıkarabilirsiniz. Modaya dair aklınıza gelen ne varsa,Zidaya.com’da görmeniz mümkün. Her gün yeni ürünler eklemeye devam ediyoruz, hedefimiz 50.000 olmak.”

Hotiç, Desa, Roman, Canzone, Queen Bee, Steve Madden, Jessica Simpson, Betsey Johnson, Converse, Tommy Hilfiger, Lee ve Sonia Rykiel gibi ünlü markaların yanı sıra, Türkiye’de başka hiç bir yerde bulamayacağınız Esprit, St.Oliver, Yaya, Carling, Smashwear gibi ünlü Avrupa markaları da Zidaya.com’da!

Her stile ve bütçeye uygun seçenekler sunan Zidaya.com, yakın zamanda modaseverlerin yeni tutkusu olacağa benziyor. Unutmadan ekleyelim, siteye üye olan herkes açılışa özel 50 TL değerinde indirim kuponu kazanıyor. Anneler günü hediyeniz için Zidaya.com’a göz atmak isteyebilirsiniz. Keyifli alışverişler!

Zidaya.com'un bize bir haberi daha var. Bu Cumartesi, saat 19:00'da hepimizi İstiklal Caddesi'ne bekliyorlarmış. Önce flashmob izleyecekmişiz ve ardından da bizi bir sürpriz bekliyormuş. Ne yaptıysak sürprizle ilgili bir ipucu elde edemedik. Ne yapalım, öğrenmek için biz de EF olarak Cumartesi günü İstiklal Caddesi'ndeki yerimizi alacağız.

Bu arada EF'te bir flashmob yapsa mı ne dersiniz? :)bir flashmobumuz ve ardından bir

Hepinize şimdiden keyifli alışverişler...

Şirin




22 Mayıs 2012 Salı

2 kıta 1 yarış!

"İstanbul Boğazı’ndan geçen gemileri gördünüz... Boğaz’ın üzerinde uçan martıları gördünüz... Hatta Boğaz’ın sularında oynayan yunusları gördünüz... Peki Asya'dan Avrupa'ya yüzerek geçen insan gördünüz mü? Merak etmeyin; çok yakında göreceksiniz..."


İşte böyle diyor Türkiye Milli Olimpiyatlar Komitesi ve ekliyor: "15 Temmuz 2012 Pazar günü İstanbul Boğazı’nın sularını 1.200 yüzücünün coşkusu ve kulaç sesleri dolduracak". Nerede? Nasıl? Niçin? Sorularınızı duyar gibiyiz :) Hemen cevap verelim: Elbette Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'nda...

Nedir bu Boğaziçi Kıtalararası Yarışları? Biz sizin için biraz araştırdık... Dünyadan ve Türkiye’den binlerce sporcuyu buluşturan bu etkinlik, tam 24 yıldır düzenleniyor. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) himayesinde büyük bir toplumsal ve kurumsal destekle gerçekleşen yarışlar, 1989 yılında 4 bayan ve 64 erkek sporcunun katılımıyla başlamış. Bugün ise her yıl giderek büyüyen bir ilgiyle Türk sportif geleneğinin önemli bir parçasını oluşturuyor.

Düşünsenize, ne kadar heyecanlı... Gözlerinizi kapatıp bir canlandırın... Binlerce yüzücü, 15 Temmuz sabahı Kanlıca’dan başlayarak Kuruçeşme’ye doğru kulaç atacak. Yani tıpkı İstanbul kadar hızlı, hareketli ve coşkulu bir yarış yaşanacak. Üstelik, 24 yıldır farklı disiplinlerde ve kategorilerde devam eden bu yarışlar, bu sene kürek ve yüzme dallarında yarışmacıları ağırlayacak. Gemi ve tanker geçişlerine kapanan Boğaziçi bir günlük sessizliğin tadını çıkarırken, yüzücüler ve kürek takımları başlangıç noktalarında yerlerini alacak. Yaklaşık 1 saat sürecek yüzme yarışı öncesinde kürekler boğazın sakin sularını dalgalandıracak. Ardından yüzlerce sporcu Kanlıca iskelesinden kendilerini Boğaz'ın sularına bırakacak. 

Yarışmanın en temel amacı; her yaştan, kesimden ve cinsiyetten insanın, sporu hayatlarının bir parçası haline gertirmesi... Boğaziçi Kıtalararası Yarışları, yüzmeye gönül veren tüm insanları bir araya getirecek, ortak bir kulvarda seslerini kuvvetlendirecek ve daha uzaklara ulaşmasını sağlayacak bir etkinlik...


Biz şimdiden heyecanladık ve izlemek için can atıyoruz. Siz de yarışları merak ediyorsanız, neler olup bittiğini takip etmek ve bilgi almak için Facebook sayfalarını mutlaka ziyaret edin :)

Katılacak olanlara şimdiden bol şans!

Sevgiler,
Kübra

8 Mayıs 2012 Salı

Hande the NEW YORKER :)


"Hayatınızın ilk yurtdışı deneyimini nerede yaşamak isterdiniz?" diye sorsak ne cevap verirdiniz? Aşağıda okuyacağınız yazının sahibi, ilk yurtdışı tecrübesini EF New York'ta yaşamış bir mezunumuz... Biz susalım, Hande Öztürk anlatsın size EF'i, New York'u ve EF'li olmayı...

"Hayatımın ilk yurtdışı deneyimini 3 Temmuz'da, 9 saat süren yolcuğun ardından JFK’ye adım atmamla yaşadım. Kapıdan çıkar çıkmaz EF çalışanları bizi karşıladı. Havaalanından okula yaptığımız yaklaşık 1 saat süren yolculuk boyunca aklınıza gelebilecek her türlü konudan, yazın hit şarkılarından konuşarak vakit geçirdik. Yurtta odamıza yerleşip kapımı kapatana kadar her şeyimle ilgilenen çalışanlarla tanıştım ilk olarak...

4 Temmuz'da, daha kampustan adım atmadan oryantasyonda tanıştığım arkadaşlarımla kutlamaları izlemek için Manhattan’a gittik. 19 sene boyunca bu kadar eğlendiğimi hatırlamıyorum. Harita okuyamadığımızdan dolayı, tren istasyonunu bulmak için daha yolda onlarca kişiyle arkadaş olmuştuk bile. Kutlamalardan ise hiç bahsetmiyorum. Anlatılmaz, yaşanılır!

Çarşamba geceleri Rita Hall’da yapılan partiler, spor turnuvaları, temalı akşam yemekleri, Lugari’de yapılan organizasyonlar... Kısacası sosyal aktivitelerin hepsi mükemmeldi!

Boş zamanların dışında dersler de oldukça iyiydi. Sınıfımda herkesin benimle aynı seviyede olması ve eğitmenlerin oldukça anlaşılır konuşması aklımda derslerle ilgili olan tüm korkuları yok etti.
Manhattan ve 5th Avenue, kampus dışında en çok vakit geçirdiğimiz yerler oldu. Gece, Empire State binasından Times Square görüntüsünü görmek, bana yaptığım seçimin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha kanıtladı. NewYork olmasa da yine EF’le umarım başka şehirleri, ülkeleri de gezme şansım olur. Bu güzel 5 hafta için teşekkürler EF!"

İşte Hande'nin New York macerası böyle! Hepinize keyifli vakit geçirtmek ve yabancı dili çok daha iyi öğretmek için biz her zaman hazırız. EF'le gezilecek, görülecek daha çooook ülke var!

Sevgiler,
EF Türkiye

3 Mayıs 2012 Perşembe

Uluslararası Networking Akşamları Türkiye'de!

EF Uluslararası Dil Merkezleri'nin dünyanın dört bir yanında düzenlediği International Networking Night etkinliğinin Türkiye bacağı 25 Nisan'da EF Taksim Ofisi'nde gerçekleşti.

Kariyerlerini ilerletmek, farklı sektörden olan profesyonellerle tanışmak ve tabii ki birbirinden değerli 2 konuşmacımızı dinlemek için gelen misafirlerimiz bu özel gecede buluştu.

M-GEN'in kurucu ortağı, Fütüristler Derneği İstişare Kurulu Başkanı, fütürist, ekonomist, iş tasarımcısı ve avatarı UFUK TARHAN ile orta ve üst düzey pozisyonlar için seçme ve yerleştirme hizmeti veren, yapmış olduğu danışmanlık hizmetinin merkezine insanı oturtan Reed Danışmanlık firmasının Türkiye Genel Müdürü ASİYE YILDIRIM'ın katılımıyla daha da renklenen organizasyonumuzun bir sonraki tarihini, ilerleyen günlerde tüm sosyal medya kanallarımızdan duyuracağız.


Siz de kariyerinizi ilerletmek, farklı iş çevrelerinden profesyonellerle tanışmak istiyorsanız; bir sonraki Uluslararası Networking Akşamları etkinliğimize davetlisiniz!

Sevgilerimizle,
EF Türkiye