26 Temmuz 2010 Pazartesi

Honolulu’dan Lost esintileri...

Lost dizisini izlemeyeniniz var mı? Hani şu dünyanın gelmiş geçmiş en çok izlenen ve hakkında konuşturan televizyon dizilerinden biri olan... 6 sezon boyunca hiç kaçırmadan takip etmemişseniz bile, eminim en az birkaç bölümünü izlemişsinizdir. Bu dizi, izleyenleri öyle çok etkiledi ki; biri “Oceanic Havayolları’nın 815 sefer sayılı uçuşu” ya da “Dharma Girişimi” dese, neredeyse hiçbirimiz “o da ne?” demeyeceğiz :)

Bilmeyenleriniz varsa kısaca hatırlatalım; konusu şöyle: Avustralya’dan Amerika’ya uçan bir yolcu uçağının kaza yapması sonucu Güney Pasifik’te gizemli bir adaya düşen kazazedelerin hikayeleri... Damon Lindelof, J.J. Abrams ve Jeffrey Lieber tarafından yaratılan dizi, oyuncu kadrosu ve Hawaii’deki çekimlerin maliyeti nedeniyle, televizyon tarihinin en pahalı dizilerinden biri olarak görülüyor.

Desperate Housewives'tan sonra en geniş oyuncu kadrosuna sahip 2. televizyon dizisi olan Lost, hayatımıza birçok isim kattı. Dizinin yakışıklı doktoru Jack (Matthew Fox), kötü çocuk Sawyer (Josh Holloway), asi kız Kate (Evangeline Lilly), gizemli John Locke (Terry O’Quinn) ve daha birçok ünlü isim; aslında Hollywood’un sevdiği ama bizim daha çok Lost ile tanıdığımız isimlerdi.

Eylül 2004’ten beri yayınlanan ve Mayıs 2010’da 6. sezonun finaliyle son bulan Lost, Amerika’da American Broadcasting Company (ABC) tarafından ve birçok ülkede bölgesel kanallar tarafından yayınlandı. Dizinin ilk yılından itibaren ABC'de yayınlanan her bölümü ortalama 15 milyonu aşkın kişi tarafından seyredildi. İnanılmaz, değil mi? Aslında dizinin başarısı, aldığı ödüllerden de belli oluyor. 2005 Emmy Ödülleri’nde “En İyi Drama Dizisi”, 2005 Britanya Akademi Televizyon Ödülleri’nde “En İyi Amerikan İthalatı” ve 2006 Altın Küre Ödülleri’nde “En İyi Drama”; dizinin layık görüldüğü ödüllerden sadece birkaçı...

Lostseverleri en çok etkileyen, genellikle dizinin çekildiği mekanlardı... Dizi, Hawaii’nin Oahu Adası'nda, sahil sahneleri, ünlü North Shore’daki yerlerde çekildi. Honolulu ve çevresindeki kurgusal alanlar; Kaliforniya, New York, Miami, Güney Kore, Paris, Tayland gibi mekanların çekiminde kullanıldı. Örneğin; Sydney Havalimanı’nda çekilen sahneler, aslında Hawaii Convention Center’da filme alındı. Ayrıca kış mevsimindeki Almanya sahneleri, kar görüntüsü verebilmek için her yere ezilmiş buzlar ve caddelerde ise Almanya plakalı otomobiller konularak düzenli bir şekilde Hawaii yöresinden çekildi.

Lost’un çekildiği mekanların geniş arşivini Lost Virtual Tour’dan takip edebilirsiniz ya da daha iyisi; oralara gidip kendi gözlerinizle görmek... Peki hem Lost’un çekildiği mekanları görmek, hem de kendinize yatırım yapmak ister misiniz? O halde size EF’in Honolulu okulunu tavsiye ediyoruz. Bu okula giderek hem yurtdışında eğitim alıp yabancı dilinizi geliştirebilir, hem de tutkunu olduğunuz dizinin nerelerde çekildiğini kendi gözlerinizle görebilirsiniz. Ne harika, değil mi?

Kübra Çorapçı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder