Farzedin ki EF Uluslararası Dil Okulları ile İspanyolca eğitim alıyorsunuz. Dil eğitiminizin yanı sıra bulunduğunuz şehri, ülkeyi ve farklı kültürleri keşfedip her dakikanızın keyfini çıkarırken, farklı yemek kültürlerini keşfetmemek olur mu? Tek kelimeyle damağınızı şenlendirecek zenginlikte olan İspanyol Mutfağı'nı EF’in Barcelona ve Malaga'daki okullarında keşfetme şansına sahip olabilirsiniz!
İspanyol yemek kültürüne bakacak olursak, genellikle azar azar ve sık aralıklarla yemek yeme alışkanlığının hakim olduğunu görüyoruz. İspanyollar için yemek yemek bir keyif... Sabahın erken saatlerinde edilen hafif bir kahvaltıyla güne başlayıp, öğleye doğru ikinci bir kahvaltı yapıyorlar. Öğle ve akşam yemeklerinden önce ve aperitif saatlerinde geleneksel lezzetlerinden biri olan "Tapas" adı verilen meze ve kanepeleri atıştırıyorlar.
Tapaslar, “tasca” adı verilen küçük bar/restoranlarda sunuluyor ve omlet, özel soslarla pişirilmiş deniz ürünleri, kızarmış karides, siyah zeytin, ton balığı, kalamar, mantarlı tavuk gibi yemeklerle birlikte servis ediliyor.
İspanyollar, öğle-akşam yemeklerinden önce ve aperitif saatlerinde tascalarda buluşup dostlarıyla bu lezzetlerin tadını çıkarıyor... Kalabalık arkadaş gruplarıyla birlikte şölene dönüşen bu uzun akşam yemekleriyle şüphesiz keyifli vakit geçireceksiniz...
İspanyol Mutfağı'nın popüler tatlıları arasında Crema Catalana, yani Fransız Mutfağı'ndan tanıdığımız "yanmış krema" anlamına gelen Creme Brulée yer alıyor. Mutlaka denemelisiniz!
İspanyolca eğitimi, deniz, eğlence ve tabii ki birbirinden lezzetli yemekler; EF’in Barcelona ve Malaga'daki dil okullarında sizleri bekliyor...
Pınar Güneşler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder