19 Ağustos 2010 Perşembe

Öğretmenlere müjde!

EF Uluslararası Dil Okulları olarak, bir kez daha İngiltere’deki Cambridge ve Brighton okullarında sunulan öğretmen gelişimi kurslarının, AB hibe programları için onaylandığını duyurmaktan gurur duyuyoruz.


Avrupa Komisyonu’nun yaşam boyu öğrenim programı Grundtvig ve öğretmenlerin eğitimi programı Comenius ile Avrupa Birliği, Türkiye ve Norveç’ten öğretmenlerin EF’in eğitim kurslarına katılmalarına yardımcı olmak amacıyla finansman sağlanıyor. Bu kurslar bir dil öğrenim bileşeniyle Görev Bazlı öğrenim ve Karma Eğitim gibi alanlarda bölgelere özgü materyaller, kültürel farkındalık ve CLIL kullanarak profesyonel gelişimi birleştiriyor.

EF olarak misyonumuz; kurslarımızla dil, kültür ve coğrafya sınırlarını aşmak... Bu amacımız, dil eğitimi için yabancı ülkelere seyahat edenlerin sayısını artırmayı hedefleyen Grundtvig programıyla uyumlu. Grundtvig ve Comeniuis öğretmen geliştirme programları uygun nitelikli, görev yapmakta olan dil öğretmenlerinin yurtdışında 6 haftaya kadar sürelerle eğitim almalarını ve öğrenim kalitesini yükseltmelerini amaçlıyor. Programın finansal kaynakları eğitim ücreti, konaklama ve seyahat harcamalarını karşılayabiliyor. Bu programdan yararlanmak isteyen öğretmenlerin önce kendi ülkelerindeki EF ofisleriyle irtibata geçmeleri gerekiyor. (EF’in Comeinus/Grundtvig referans numarası: UK-2008-669-011)

1 Ocak/30 Nisan 2011 tarihleri arasındaki kursları kapsayan burslar için son başvuru tarihi 15 Eylül 2010. 30 Nisan 2011’den sonraki burslar için ise en erken başvuru tarihi Ocak 2011 olarak belirlendi.

EF’in Öğretmen Eğitimi kurslarının tarihleri ve kurs merkezleri hakkında ayrıntılı bilgi için EU Comeinus/Grundtvig veritabanına burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Faydalı olması dileğiyle...

Nurkan Sever

1 yorum:

  1. EF artik Ispanya ve Fransa da da dil ogretmenleri icin programlar sunuyor:)Ogretmenler icin buyuk firsat!

    YanıtlaSil