27 Nisan 2011 Çarşamba

29 Nisan'da nefesler tutuluyor, herkes kraliyet düğününü bekliyor...

Tüm kızlar bir gün beyaz atlı prenslerinin geleceğini düşler, öyle değil mi? Tabii ki birçoğumuzunki de gerçekleşmez ama içimizden birisi hayallerine kavuşuyor, Kate Middleton.

İngiliz tahtının varisi Prens William ve 8 yıldır beraber olduğu Kate Middleton 'ın İngiltere'deki Kraliyet düğününü sanıyorum duymayan kalmadı. Cuma günü yapılacak görkemli düğüne artık günler kaldı. 1900 seçkin davetlinin katılacağı listedeki herkese altın yaldızlı davetiyeler çoktan gitti bile. Başkentte, düğün günü kent merkezinin büyük bir bölümü trafiğe kapatılıyor; kilise ile saray arasında düğün alayının geçeceği bir kaç kilometrelik yolda, direklere bayraklar çekiliyor. Yani anlayacağınız, İngiltere'de hummalı bir çalışma söz konusu.

Kaldırımlara barikatlar yerleştiriliyor; sokakları dolduracak on binlerce kişi için mobil tuvaletler, çöp torbaları hazırlanıyor.

Westminster Kilisesi ile Buckingham Sarayı önünde medya için özel bir tribün, yakındaki Hyde Park'ta toplanması beklenen yaklaşık 200 bin kişinin düğünü rahat izleyebilmesi için dev ekranlar kuruluyor. İngiltere'ye gidip şimdiden sokaklarda kamp kurmaya başlayanlar bile var! Her şey Prens William ve Kate Middleton'ın düğününü 5 dakikalığına bile olsa görebilmek.

Kate Middleton'ın ne kadar şanslı olduğunu söylemeye gerek görmüyorum. :) Törende giyeceği gelinliğin tasarımcısının kim olduğu bile günlerdir aklımızdaki soru işaretlerinden biri. Prens William'ın Kate Middleton'a taktığı, eskiden Prenses Diana'nın olan safir nişan yüzüğü zaten aylarca konuşuldu. 8 yıldır basının önüne çok çıkmadığından olsa gerek, nişanlandıkları andan itibaren her dakika ekranlarda izledik ve gazete/dergilerde okuduk onu. Prenses Diana'ya benziyor mu onu gözlemledik belki de...

Evet, vakit yaklaşıyor! Cuma günü hepimiz bir kraliyet düğününe tanık olacağız. Peki bir kraliyet düğününde olmazsa olmazlar nedir? Bir kere damat yani Prens William üniformasını kuşanacak, madalya ve nişanlarını takacak. Gelinlik mutlaka İngiliz bir tasarımcının elinden çıkmalı, gelin buketinde mutlaka mersin dalları kullanılmalı ve bunlar Kraliçe Victoria'nın düğününde kullanılan çalıdan kesilmeli. İlginç ama çok asil gelenekler değil mi? Gelinliği tasarlayacak İngiliz tasarımcının kim olduğunu öğrenmeyi hala merakla bekliyoruz...

29 Nisan Cuma günü biz televizyonlarımız başında kraliyet düğününü izleyeceğiz. Ama belki de Londra'da EF Uluslararası Dil Merkezleri ile dil kursuna gitmiş olan öğrencilerimiz düğüne en yakından tanık olacak.

Ne diyelim, onlar erecek muradına, biz çıkalım kerevetine... :)

Hepimizin hayalleri en az Kate Middleton ve Prens William'ın düğünü gibi muhteşem bir şekilde gerçekleşsin :)

Sevgiler,
Şirin Yurttaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder