15 Temmuz 2011 Cuma

Bir Batı yakası hikayesi...

Amerika'ya yurtdışı eğitime gitmeyi planlayanların ilk aklına gelen soru genellikle şudur: Doğu yakasına mı, yoksa Batı yakasına mı gitsem? Biz de işi uzmanına sormaya karar verdik ve EF Batı Yakası Operasyon Müdürü Meghan Conway ile kısa bir söyleşi yaptık. Bakalım o bu konuda ne diyor? :)

***

EF Türkiye: Merhaba Meghan!

Meghan: Merhaba!

EF Türkiye: Şu an EF’te Batı Yakası Operasyon Müdürü olarak çalışıyorsun. EF yolculuğunun nasıl başladığını bize anlatır mısın?

Meghan: EF için çalışmaya 1998 yılında Eğitim Gezileri bölümünde, Amerikalı lise öğretmenlerine gezi programlarını tanıtarak başladım. Şimdiki konumum olan Dil Grubuna 2009 yılında katılmadan önce Müşteri Hizmetleri, Sadakat Programları, İnsan Kaynakları ve Operasyon departmanlarında çalıştım.

EF Türkiye: Doğu ve Batı yakasının birbirinden farklı olduğunu duyduk. En büyük farklar nelerdir?

Meghan: Amerika’daki 10 okulun tamamında titiz eğitmenler, eğlenceli ve dost canlısı çalışanlar ve yüksek kalite programlar bulunur. Ancak konumlarından dolayı Batı Yakası’ndaki okullarda rahat bir çekicilik ve sıcakkanlı Batı Yakası düşünce tarzı görebilirsiniz. Batı Yakası’ndaki pek çok okul Doğu Yakası’ndakilerden daha küçüktür ve binalar daha modern yapıdadır.

EF Türkiye: Kimlerin EF’in Batı Yakası’ndaki okullarında eğitim görmesini tavsiye edersiniz? Hangi tür öğrenciler EF’in Batı Yakası’ndaki okullarını tercih etmeli?

Meghan: Akademik gelişimlerini önemseyen ama aynı zamanda açık hava aktivitelerinden ve Amerika maceralarından keyif almak isteyen ögrenciler kesinlikle buraya gelmeli!

EF Türkiye:
Batı Yakası’na baktığımızda EF’in Seattle, San Francisco, Santa Barbara, Los Angeles ve San Diego’da okulları olduğunu görüyoruz. Bunların içinde favori bir okulunuz var mı? Hangisi olduğunu ve neden en çok bu okulu sevdiğinizi öğrenebilir miyiz?

Meghan: Honolulu, Hawaii ve Waikiki Beach’te de çok modern ve iyi konumlu okullarımız var. Keşke favori okulumu söyleyebilseydim ama bu benim sırrım olarak kalsın! Her okul büyüklük, akademik programlar ve konum açısından farklıdır. Ancak her okulun muhteşem çalışan kadrosu, gelen her öğrencinin unutulmaz bir deneyim yaşamasını sağlar. Amerika’nın neresinde olursanız olun, tüm okullarda harika öğretmenlerle ve olağanüstü çalışanlarla karşılaşacaksınız.

EF Türkiye: Batı Yakası’ndaki EF okullarının kendilerine özgü avantajları nelerdir?

Meghan: Seattle/Evergreen Kampusu Amerikalı üniversite öğrencileriyle kaynaşmak için harika bir yer. Burada EF öğrencileri Evergreen State College öğrencileriyle yan yana uyur, çalışır ve eğlenir. San Francisco okulu, en hareketli Amerikan şehrinde muhteşem bir konuma sahip. Bina yepyeni ve çok modern. Yaşça daha büyük, daha bağımsız ve olgun öğrenciler için mükemmel bir yer. Santa Barbara genç öğrenciler ve daha küçük bir şehirde yaşamak isteyenler için çok güzel bir okul. Los Angeles’ta ise farklı ülkelerden insanlar, mükemmel bir sahil konumu ve pek çok ünlü noktaya erişim var. San Diego sportif öğrenciler için oldukça fazla aktivite imkanı var. Mesela, öğrenciler derslerden sonra açık havada futbol, Amerikan futbolu, sörf, kano, tırmanma ve yürüyüş gibi bir sürü aktiviteye katılabilir. Yıl boyu hava güneşlidir ve açık hava maceraları sayesinde pek çok yerli insanla tanışma olanağı vardır. Honolulu, tropikal bir çevrede ciddi akademik ortam isteyenler için mükemmel bir tercihtir. Honolulu’da bol bol sanat, kültür, açık hava keşifleri ve macera bulabilirsiniz.

EF Türkiye: Verdiğin bilgiler için sana çok teşekkür ederiz Meghan!

Meghan: Asıl ben teşekkür ederim...

***

Gördüğünüz gibi; Doğu ve Batı yakasının farklılıkları böyle... Artık karar sizin :)

Sevgilerimizle,

EF Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder