27 Temmuz 2011 Çarşamba

Tatil rotası

Yazın son ayına hızla yaklaştığımız şu günlerde sıcaklar iyice dayanılmaz hale geldi, öyle değil mi? Hele bir de tatile gitmediyseniz, tatile çıkanlara imrenmek bile insanı yoruyor. Belki siz de tatil planları yapıyorsunuz ama nereye gideceğinize bir türlü karar veremediniz. Biz sizin için düşündük, taşındık; sizi hem serinletebilecek hem de eğlendirebilecek favori tatil mekanlarını sıraladık.


İlk sırayı tabii ki Fransa'nın göz bebeği ünlü tatil mekanı Nice alıyor. Fransa’nın bu küçük şehrinde yok yok desek yeridir! İsterseniz zenginliğiyle ve muhteşem yatlarıyla ünlü Saint-Tropez’ye gidin, isterseniz festival merkezi Cannes’a. Ya da boşverin diğer yerleri, kendinizi Nice’in serin sularına bırakın...

Güneşli yerlerden devam edelim; şimdi de bir başka Akdeniz sularına yelken açıyoruz. Malta deneyimlemeniz gereken muhteşem bir ada. İtalya’ya yakın olması sebebiyle, İtalyanların etkisi altında kalmış. Özellikle Bay Street alışveriş merkezinin karşısındaki pizzacı, tam İtalyan usulü pizzalar yapıyor. Kumsallarından bahsetmemize gerek bile yok sanıyoruz; siz siz olun, Malta’ya gittiyseniz Golden Beach’i görmeden gelmeyin.

Şimdi biraz uzaklarda tatil yapalım, Amerika'nın San Diego şehrine uzuuun bir uçak yolculuğu sonrası varıyoruz. “Ne yapsak?” diye düşünürken bir de görüyoruz ki San Diego’daki herkes sörf yapıyor. Sörf tahtanızı kaptığınız gibi haydi kumsallara. Pasific Beach, Ocean Beach ve La Jolla Beach sizleri bekliyor. Dalgaların arasındayken yorgunluğunuzu atmak gibisi var mı? San Diego’da insanın aklında ne sorun varsa gider, ne hayal varsa gerçekleşir... :)

Denizde yüzmekten yorulduk, tenimiz olması gerektiği gibi bronz. Gelin artık biraz turistik geziler yapalım. Mesela İspanya'da Barselona’yı keşfedelim. Şehirde panoramik bir tur yaparsanız, mutlaka şuraları görün: La Sagrada Familia Katedrali, Endülüs Arenası, Kristof Kolomb Heykeli, Kale Semti, Kraliyet Sarayı, Barcelona Limanı, İspanya ve Catalunya Meydanı, Colon Meydanı... Bayanlar, yoruldunuz değil mi? Gelin biraz yorgunluk atalım, Fransa ve İspanya’yı birbirinden ayıran küçük prensliği keşfederek ucuza alışveriş yapalım :) Haa bir de unutmadan söyleyelim; İspanya’ya gidip Flamenko izlemeden dönmek olmaz.

Biraz olsun hayal kurabildiyseniz, biraz rahatladıysanız; ne mutlu bize...

Herkese şimdiden keyifli tatiller!

Şirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder