13 Temmuz 2011 Çarşamba

Cambridge Üniversitesi, EF'in benzersiz araştırma projesini destekliyor!

EF'in Global Pazarlama Müdürü Eric Feng, bize EF-Cambridge işbirliği hakkında harika bir haber verdi! Biz de sizinle paylaşmak istiyoruz: Cambridge Üniversitesi, EF'in benzersiz araştırma projesini destekliyor!

***


Cambridge Üniversitesi; 21. yüzyılın milyar dolarlık sorusunu anlamaya çalışmak için, dünyanın en büyük online dil okulundaki binlerce öğrenciden milyonlarca kelime kullanan benzersiz bir projeyi destekleyecek: İnsanlar yabancı dili nasıl öğrenir?

Cambridge Trinity College tarafından kurulan Isaac Newton Vakfı, 2010 yılında Cambridge Üniversitesi ve EF Education First arasında müşterek oluşturulan EF Araştırma Birimi için bir teşvik vereceğini açıkladı. Adını 17. yüzyılda küresel bilimin çehresini değiştiren Trinity isimli bir bilgeden alan vakıf; halihazırda barış temini, bio yakıtlar ve tropikal ormanları koruma gibi ilginç alanlarda araştırmaları destekliyor.


Birime başkanlık eden Kıdemli Araştırma Görevlisi Dr. Dora Alexopoulou, “Trinity College; şair Lord Byron ve bilgisayarın öncüsü Charles Babbage gibi dünyanın en iyi iletişimcilerinden birçoğunu yetiştirdi. Newton Vakfı’nın cömert teşviki aracılığıyla bu iletişim geleneğini sürdürmekten gurur duyuyoruz.” dedi.

Vakfın finanse ettiği teşvik; dünya genelindeki binlerce EF öğrencisinden ve dünyanın en büyük online dil okulu olan Englishtown.com’dan sözlü ve yazılı dil verimi örnekleri içeren elektronik bir veritabanı olan EF-Cambridge’in İngilizce öğrenci külliyatının gelişimini destekleyecek. Vakfın teşviki; EF Araştırma Birimi’nin, ekibin devam eden uygulamalı dilbilim çalışmalarını tamamlamak üzere, bilişimsel dilbilim alanında 2 yıl süreyle özel bir araştırmacıyı işe almasına imkan sağlayacak. Bu da veritabanının; dünya çapında en başarılı akademisyenlerin insanların nasıl İngilizce öğrendiğini anlamaya çalışmak üzere kullandığı çok daha faydalı bir kaynak olmasını sağlayacak. EF Araştırma Birimi; EF’in dünya genelindeki okul ağı içerisindeki öğrenciler, öğretmenler ve ebeveynlerle çalışarak, çocukların 2. dil öğrenmelerindeki verimlilikle ilgili örnekler içermesi için veritabanını genişletmeyi de hedefliyor.

EF'in Akademik İlişkiler Başkan Yardımcısı olan ve EF-Cambridge Üniversitesi araştırma işbirliğini yöneten Dr. Christopher McCormick, “Prestijli Isaac Newton Vakfı tarafından tanınan bu önemli araştırma alanına sahip olmaktan dolayı çok heyecanlıyız. EF; öğrencilere, geniş bir dil bilimi ve kültürel zemin üzerinden kapsamlı bir erişim imkanı sunuyor. Zaman içerisinde bireylerin nasıl İngilizce’de gelişim göstereceğinin detaylarının anlaşılması; ikinci dil kazanımı anlayışımızı ileri götürecek ve bizi daha etkin öğrenme, öğretme ve değerlendirmeye yönlendirecek.” dedi.

Eric Feng
Global Pazarlama Müdürü
EF Hong Kong

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder