1 Aralık 2010 Çarşamba

Melekler Şehri hakkında bilmediklerimiz, duymadıklarımız...


İsmi İspanyolca'dan gelen ve "Melekler Şehri" anlamını taşıyan Los Angeles’ta bir süreliğine bile yaşamak ne kadar güzel olurdu, değil mi? Venice Beach, Marina del Rey, Beverly Hills, Santa Monica ve Hollywood gibi dünyaca meşhur ilçeleri içinde barındıran Los Angeles'ta bulunan okulumuzun müdürü Polina Jones’la sizin için bir röportaj yaptık ve merak edilenleri sorduk.

EF Türkiye: Merhaba Polina. Nasılsın? Los Angeles nasıl?

Polina: Merhaba! Harikayım, Los Angeles’ta insan başka türlü nasıl olabilir ki! :)

EF Türkiye: Gerçekten de öyle olmalı...Biz de seninle tam da bu konuyu konuşmak istiyorduk. Herhalde dünyadaki hemen hemen herkes Los Angeles’ı görmeye çok meraklıdır. Bize bu muhteşem şehir hakkında neler anlatabilirsin?

Polina : Los Angeles (LA) hayatım boyunca bulunduğum en farklı şehir. Okyanusa, çöle ve dağlara çok yakın; çok ilginç bir sömürge tarihi, muhteşem bir çağdaş mimarisi, eğlenceli gece hayatı ve hayal edebileceğiniz her türlü spor imkanı var! LA’deki her yer birbirinden o kadar farklıdır ki, zaten bu özelliği Los Angeles’ı keşfedilmesi gereken en iyi yer yapar!

EF Türkiye: Harika! Peki EF Los Angeles okulu tam olarak nerede? Okyanusa yakın mı? Tüm bu aktivitelerin kalbinde mi yer alıyor?

Polina: Aynen öyle! EF Los Angeles okulu Los Angeles’ın batı bölgesinde South Bay adı verilen bölgede deniz kıyısında bulunuyor. Tipik bir Amerikan sahil topluluğu olan bu yer güvenli bir çevre; süpermarket, banka ve eczane gibi insan hayatını kolaylaştıran olanaklara sahip. Burada insanlar sabah işlerine gitmeden önce sörf yapar, hafta sonu ve akşamları ise kafelerde buluşur.

EF Türkiye: İşe veya okula gitmeden önce sörf yapmak gerçekten hayal ötesi... Öğrenciler eminiz çok keyif alıyordur. Her yaştan öğrenciniz var mı? Öğrencilerin yaş ortalaması ve geldikleri ülkeler nedir?

Polina: Okuldaki yaş aralığı aslında biraz geniş; 16 ve 60 arasında değişiyor :) Öğrencilerimizin %25’ni 25 yaş üstü öğrenciler oluşturuyor. Okulda 65 farklı ülkeden gelen öğrencimiz oluyor; genelde Avrupa, Güney Amerika ve Asya oranları eşit paylaşıyor.

EF Türkiye: Bu kadar farklı ülkeden gelen öğrenci varsa, harika arkadaşlıklar ortaya çıkıyordur! Beraber çok eğleniyorlardır… Peki Los Angeles’a gelen biri için ne tür geziler önerirsiniz? Nerelere gitmeliler? :)

Polina: Los Angeles’ta ve çevresinde çok çeşitli geziler sunuyoruz. Bu geziler günü birlik de olabiliyor, tüm hafta sonunu da kapsayabiliyor. Las Vegas, San Francisco, Palm Springs, ulusal parklar ve Disneyland gibi çok ünlü yerlere gezilerimiz var. Bunlar dışında okulda her gün bambaşka bir aktivite organize ediliyor; plaj voleybolu, basketbol ve futbol gibi…

EF Türkiye: Bu kadar aktivite varken İngilizce bilmemek ve konuşamamak neredeyse imkansız gibi görünüyor. Öğrenciler eminiz konuşmada zorluk çekmiyordur. Güney Kaliforniya aksanının diğer aksanlara nazaran daha anlaşılır olduğu için öğrencilerin iletişim kurmakta hiç zorlanmadığını duyduk. Gerçekten de öyle mi?

Polina: Evet! :) Güney Kaliforniya aksanı çok kolay anlaşılır. Aynı zamanda Güney Kaliforniyalılar oldukça canayakın insanlardır, öğrencilerimiz bir şeyi anlamadıkları zaman birçok kez tekrar ederler ve bundan hiç sıkıldıklarını görmedim!

EF Türkiye:
Aslında verdiğin o kadar bilgiden sonra öğrencilerin neden Los Angeles’ı seçmeleri gerektiğini çok net anladık ama bir de senden duyalım :) Polina, öğrencilerimizin neden EF Los Angeles’ı seçmeleri gerektiğini düşünüyorsun?

Polina: Akademik odaklanma, muhteşem staj olanakları, plaj ve şehrin konumu, yapılabilecek bir sürü aktivite, büyüleyici geziler onların EF Los Angeles’ı seçmelerine yeterli olacaktır sanıyorum :)

EF Türkiye: Verdiğin tüm bilgiler için çok teşekkürler Polina. Seninle konuşurken bir an için kendimi Los Angeles’ta hissettim :) Son olarak eklemek istediğin bir şey var mı?

Polina: EF Los Angeles’ta çok daha fazla Türk öğrenci görmeyi isteriz. Burada kalışınızın eğitim, kültür ve eğlence dolu geçeceğine söz veriyoruz.


Emma Tsuchida, İdari Kordinatör
“Sörf, güneş ve eğlence merkezi EF Los Angeles’a hoş geldiniz! Umarız hayatınızın en keyifli zamanlarını burada geçirirsiniz ve bizimle çok uzun süre burada kalırsınız!



Scott Silverman, Aktivite Koordinatörü

Yerel kültürü, sinemaları, müzeleri, Disneyland, Universal Studios ve Magic Mountain gibi yerleri keşfederek hayatınızın en güzel zamanlarını geçireceğiniz Los Angeles’a hoş geldiniz. Okulumuz okyanusa sadece 4 bina uzaklıktadır ve bu okulda boleybol, bisiklete binme veya sadece güneşlenerek rahatlama gibi yapacağınız pek çok şey var.


Yosefa Gilon, Konaklama Direktörü
“Sizi EF Los Angeles’ta görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz!” Gelin; İngilizce öğrenin, uluslararası arkadaşlıklar edinin ve yerel kültürü keşfedin!



Sakeena Ali, Akademik Direktör
“Fırsatlar diyarında sizleri karşılamak için sabırsızlanıyoruz! Los Angeles’ın size sunacak çok şeyi var! Dil yetilerinizi geliştirirken CV’nizi oluşturabilir ve iş hayatına atılabilirsiniz! Hayatınızı değiştirecek bu tecrübenin keyfini çıkarın!”