14 Ocak 2011 Cuma

Malta deyince...

Malta deyince aklınıza ne geliyor? Sadece malta eriği mi? Yoksa Akdeniz'de yer alan bu küçük adayı tanıyor musunuz? "Altı üstü 237 km²'lik bir ada. İnsan burada ne yapabilir ki?" diye düşünebilirsiniz. Ama unutmayın; Malta sizi gerçekten şaşırtabilir! Biz de sizin gibi Malta'yı merak ettik ve EF Malta Okul Müdürü Roger Bugeja'yla kısa bir sohbet yaptık. Malta'yı tanımaya ve şaşırmaya hazır mısınız?

EF Türkiye: Merhaba Roger! Öncelikle bize Malta'yı anlatacağın için şimdiden teşekkür ederiz. Bize EF maceranın nasıl başladığını anlatır mısın?

Roger: 1996 yılında, Malta’da öğrencilerle ilgilenen ve etrafı keşfetmelerini sağlayan sosyal lider olarak başladım. Bugüne gelene dek geçirdiğim her yıl, bana birbirinden farklı ve harika deneyimler kazandırdı.

EF Türkiye: EF Malta okulu ne zaman açıldı?

Roger: EF Malta, 1996’dan bu yana öğrencilerine eğitim veriyor :)

EF Türkiye: Okul nerede? Bize okulun konumu hakkında bilgi verebilir misin?

Roger: Okul St Julian’s bölgesinde. Burası eğlencenin ve alışverişi merkezi olan, oteller bölgesi. Yapılacak bir sürü şey var! Üstelik mavi bayraklı plajımız da var!

EF Türkiye: Öğrencilere hangi konaklama tipini öneriyorsunuz?

Roger: Aile yanında 2 kişilik odada konaklama sunuyoruz. Ayrıca, Haziran-Ağustos arası dönem dışında tek kişilik odalar da oluyor. Bunun haricinde, her bir aileye 8 öğrenciye kadar alınabilen uluslararası aile paylaşımımız ve öğrenci yurdumuz da var. Yurtta da Haziran-Ekim arası dışında tek kişilik oda sunuluyor. 3-4-5 yıldızlı otellerde özel fiyatlar da sağlayabiliyoruz.

EF Türkiye: Duyduğumuza göre, Malta’da aktiviteler oldukça keyifliymiş. Ne tarz aktiviteler düzenleniyor, en çok beğenilen hangisi?

Roger: Dünyanın en kültürel & tarihi 2. ülkesi olduğumuz için, Malta’da en popüler şey aktiviteler... Çok uzak mesafede olmayan ama keyifle yapılabilecek bir sürü şey var. En çok beğenilenler tüm yıl boyunca verdiğimiz hoş geldin partileri ve yazın düzenlediğimiz gemi partileri... Yıl boyunca, günlük bir aktivite planımız oluyor. Futbol, voleybol ve basketbol gibi aktiviteler ise haftalık olarak ücretsiz düzenleniyor.

EF Türkiye: Öğrencilerinizin uyruklarındaki yüzdesel dağılım nedir?

Roger: Kışın 40, yazın 70’in üzerinde farklı milletten öğrencimiz oluyor. Bu harika bir şey!

EF Türkiye:
İngilizce’nin, Malta’nın resmi dillerinden biri olduğunu biliyoruz. Bu, günlük hayatı nasıl etkiliyor? Öğrenciler dil pratiği yapma imkanı bulabiliyor mu?

Roger: St. Julian’s / Swieqi / Sliema... Bu bölgeler gösterişli bölgeler... Ve bu bölgeler İngilizce konuşuyor :)

EF Türkiye: Akdeniz atmosferinin, öğrencileriniz için en çekici özellik olduğunu düşünüyor musun?

Roger: Akdenizliler, hayat ve yaşamak konusunda bir tutkuya sahip. Çünkü burada harika ve ılık bir iklimimiz ve yılda 300’ü aşkın gün güneşimiz var! Bu durum insanları mutlu ediyor...

EF Türkiye: Son dönemlerde ödüller aldınız. Bize bu ödüllerden bahsedebilir misin?

Roger: Tabii, seve seve... Avrupa Birliği akreditasyonumuz var:

• CEN 14804 - Dil gezileri operasyonu için bir Avrupa standardı - 2008
• City & Guilds - Onaylı test merkezi – 2009
• SuperBrand Malta – Malta'nın süper markası olarak seçilen okul - Aralık 2009
• Cambridge onaylı test merkezi – 2009
• ISO9001 - Kalite Yönetim Sistemi - Temmuz 2010
• Eaquals – Eğitim hizmetlerinde mükemmellik & kalite – Uluslararası - Ağustos 2010

EF Türkiye: Son olarak, öğrenciler sence neden EF Malta’yı seçmeli?

Roger: Elde ettiğimiz uluslararası akreditasyonlar, ağırlıklı olarak akademik alanlarla ilgili... Öğretmenlerimiz profesyonel ve verdikleri eğitimi gerçekten yürekten veriyorlar. Çok güçlü ve kendini işine adamış bir ekibimiz var ve bu ekip, öğrencilerin yurtdışı deneyimlerini en iyi şekilde yaşamaları için çabalıyor. Üstelik burada telaffuz oldukça net ve anlaşılır...

EF Türkiye: EF Malta ekibi de birkaç cümle eklemek ister mi?

Mark Strijbosch (Aktivite Koordinatörü): Dünyanın en eski tapınaklarından en yeni öğretim tekniklerine ve en gelişmiş imkanlara... Burada yurtdışı eğitim sebebiyle kalışınızı unutulmaz kılmak için burdayız! İster genç bir öğrenci, ister kültürlü bir gezgin olun; adamız sizi evinizde gibi hissettirecek...

Alexandra Bianco (Akademik ve İş Koordinatörü) & Sarah Portanier (Sınav Koordinatörü): Misafirlerimizin beklentilerinin karşılandığından emin olarak seçkin bir deneyimi garantiliyoruz. Öğrencilerimize maksimum müşteri memnuniyeti ve kişisel ilgi sunuyoruz. İster genç bir öğrenci, ister kültürlü bir gezgin olun; adamız sizi evinizde gibi hissettirecek...

***

Hem yabancı dil eğitimi almak, hem de tatil yapmak istiyorsanız; EF Malta'ya bekleriz :)

Sevgiler,

EF Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder