17 Ağustos 2011 Çarşamba

Bırakın kitap sizi okusun!

Ben yazın, kışın, baharda, üzgünken, depresifken, yalnızken, kalabalıklar içindeyken, tatildeyken, evde bir başımayken yanımda hep bir kitap bulundurum. Ya siz?

Biraz düşüncelerden uzaklaşmaya ihtiyacınız varsa, bulunduğunuz hayatı değil de başka bir hayatı yaşamak istiyorsanız; tamamen hayal gücünüzle yarattığınız dünyanın içine girin. Siz de kitap okurken bir an kendiniz olmaktan çıkıp yeni bir kahraman olarak sonunu bilmediğiniz bir yolculuğa çıktığınızı hissedeceksiniz.

Her kitap okuyuşumuzda düştüğümüz bir yanılgı var aslında... Sanıyoruz ki biz kitabı okuyoruz ama bir an dikkat ederseniz, aslında kitabın bizi okuduğunu farkedeceksiniz. Biraz karışık oldu, değil mi? :) “Bu ne demek şimdi?” diye düşünüyor olabilirsiniz. Hemen açıklayayım...

Romanın bir sayfasında bir bakarsınız kurduğunuz hayal tam karşınızda, diğer bir sayfada hep hayalini kurduğunuz bir kahraman var (evet, o kahraman sizsiniz!), sayfayı çevirdiğinizde özlemini hissettiğiniz tüm duygular benliğinize dolar, o sayfada bitince bir diğerinde yıllarca merak ettiğiniz sorunun cevabı tam karşınızda durur. Bir de ağlarsınız bazı sayfalarda, elinizde tuttuğunuz kitap bilir çünkü sizin nelere ağlayabileceğinizi... Gördünüz mü? Siz okumuyorsunuz aslında, kitap okuyor sizi. Kaçtığınız her şeyi bir bir önünüze çıkartarak savaş açıyor sizin yerinize hayata ya da gerçekleştirmek üzere umutlarınıza yönlendiriyor sizi.

Bu aralar hangi kitaplar bizi okuyor, bir bakalım mı? D&R'ın satış rakamlarına göre bu ay en çok satan 10 kitap şöyle:

- İskender / Elif Şafak
- S*ktir Et / John C. Parkin
- Aklından Bir Sayı Tut / John Verdon
- Aşkın Gözyaşları / Sinan Yağmur
- Sonsuza Kadar / Susanna Tamaro
- Serenad / Zülfü Livaneli
- Evrenden Torpilim Var / Aykut Oğut
- Yazlık / Gülse Birsel
- Aşkın Gözyaşları 2 / Sinan Yağmur
- Erkek Dedikodusu / French Oje

Bu arada listede yer alan yabancı dilden dilimize çevrilmiş kitapların orjinallerini okumanız yabancı dilinize çok etkili olacaktır. Söylemedi demeyin ;)

Sevgiler,
Şirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder