23 Ağustos 2011 Salı

Dolapdere Big Gang çok Art-İst

Onlar... Mevcut müzik anlayışını bir kenara attılar... Dünyaca ünlü pop ve rock şarkılarını geleneksel Türk müziği enstrümanlarıyla çalıp söylediler... Alışılmadık bir müzik tarzlarıyla ünlendiler... Onlar; Dolapdere Big Gang!


Dolapdere Biggang, 8 yetenekli müzisyenden oluşan bir müzik grubu... DJ ve müzisyen Önder Ulugür'ün öncülüğünde kurulan grup; müzik piyasasına 2005'te çıkardığı "Local Strangers" isimli ilk albümleriyle girdi ve hem Türkiye'de, hem de yurtdışında sesini duyurdu. 2. albümleri "Just Feel" ile başarısını sürdüren Dolapdere Big Gang, bu albümün normal CD versiyonun yanı sıra çok özel bir "Special Edition Box" versiyonunu da piyasaya sürdü. Koleksiyonerler ve grubun hayranları için sınırlı sayıda üretilen "Special Edition Box"ın içinde yeni albüm Just Feel'in yanı sıra grubun ilk albümü Local Strangers da yer alıyordu.

Dolapdere Big Gang, resmi internet sitesinde diğer gruplardan farkını şöyle anlatıyor: "Türkiye konumu itibariyle birçok kültürü içinde barındıran ve bu kültürlerden etkilenen bir ülke. Müzikte de bu etkileşimin izlerini görüyoruz. Ama bugüne kadar hep bizim müziğimiz yabancı müzik piyasasına, onların bakış açısına, ritmlerine uyarlanmaya çalışıldı. Biz ise tam tersini yapıyoruz. Çünkü yurtdışına ses vermenin yolunun onlara benzemek, onlar gibi olmaktan değil, kendi değerlerimizden ödün vermeden, kendimiz gibi kalmaktan geçtiğini düşünüyoruz. Biz, onların şarkılarını 'biz' gibi yorumladık. Yıllarca biz onların yaptıklarına hayran olduk. Şimdi sıra onlarda..."

Dolapdere Big Gang'ın son albümü Art-İst müzikmarketlerde yerini aldı. Bu albümün en önemli özelliği; özenle seçilen konuk müzisyenlerin albüme olan katkısı diyebiliriz.

Albümdeki şarkılara klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici, neyzen Ercan Irmak, İngiliz kızlar topluluğu Candyrock, İsrailli şarkıcı Sharone Eliya ve 80'lerin ikonu Boy George gibi ünlü isimler eşlik ediyor. Albümde dinlemekten zevk aldığımız yeni-eski birçok keyifli parça yer alıyor.

Albümde yer alan şarkılar ise şöyle:

Beggin (Madcon)
Black Or White (Michael Jackson)
We'll Rock You & I Love Rock'n Roll (Queen - Britney Spears)
Caught Up & Sweet Dreams (Usher - xx)
Naughty Girl (Beyonce)
I Shot The Sheriff (Bob Marley)
Shape Of My Heart (Sting)
Please Don't Stop The Music (Rihanna)
Are You Gonna Go My Way (Lenny Kravitz)
La Luna (Belinda Carlisle)
Supreme (Robbie Williams)
Live is life (Opus)

Eğer henüz Dolapdere Big Gang'i dinlemediyseniz, dinlemenizi tavsiye ediyoruz. Yıllardır bildiğiniz, severek eşlik ettiğiniz yabancı dil şarkıları bu gruptan Türk sazlarıyla duymak gerçekten çok keyifli!

Sevgiler,

Kübra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder