15 Ağustos 2011 Pazartesi

Facebook vs Twitter

Her şeyi artık sanal ortamda paylaşmaya başladığımız bugünlerde, Facebook ve Twitter en popüler sosyal ağlar... Tabii ki ikisinin de ayrı müdavimleri var :)


Peki nedir bu Twitter? Twitter; bir mikro blogging uygulaması... Anlık duygularınızı, çektiğiniz resimleri, bulduğunuz ilginç internet sitelerini anlık olarak takipçilerinizle paylaşabiliyorsunuz. Ancak sanırım herkes için işin en eğlenceli kısmı; sevdiğiniz ünlüleri, yazarları, sanatçıları, arkadaşlarınızı da aynı yerden takip etme şansı sunuyor olması. Normal hayatta yanına yaklaşamadığınız kişilerin duygu ve düşüncelerini Twitter üzerinden takip etmeniz adeta çocuk oyuncağı...

Araştırmalara göre günde ortalama 140 milyon anlık durum paylaşılıyor Twitter üzerinden. Günden güne artan bu sele yerli ve yabancı ünlüler de kapılıyor. Ülkemizden en çok takip edilenler; Hilal Cebeci, Cüneyt Özdemir, Ayşe Özyılmazel. Bunun yanında Pucca gibi Twitter ünlüleri de var.

Peki ya Facebook? Hangisi sizin için vazgeçilmez durumda? Dünya genelinde 596 milyon üye sayısına ulaşan Facebook, kimilerine göre çok önemli bir tehdit oluşturuyorken, bazı kesimler tarafından fırsatlar değerlendirildiğinde önemli bir pazarlama aracı olarak da görülüyor. Facebook daha fazla kullanıcı sayısına sahip olmasına ve daha çok esneklik sağlayıp fotograf albümlerinizi, kişisel bilgilerinizi, videolarınızı, arkadaşlarınızı ve neler yaptığınızı paylaşmanıza imkan tanısa da; sanırım Twitter biraz daha ön plana çıkıyor bugünlerde... Özellikle ünlülerin hesapları arttıkça, insanlar Twitter'ı daha çok takip ediyor gözüküyor.

Peki sizin için hangisi daha keyifli? Birinden vazgeçmek zorunda kalsaydınız hangisini tercih ederdiniz? Biz EF Türkiye ekibi olarak Facebook'u da Twitter'ı da çok seviyoruz.

Ofisimizin en şirin çalışanı her gün Facebook sayfamızı renklendiren paylaşımlarda bulunup, sizin sorularınızı yanıtlıyor. Bunun yanında merkezlerimiz hakkında bilgiler alabiliyor ve en güncel kampanyaları takip edebiliyorsunuz. Twitter'da ise her gün yeni bir deyim sizi bekliyor, yine kampanyaları takip edebiliyor ve birçok yeni şey öğrenebiliyorsunuz.

Facebook ve Twitter sayfalarımıza bekleriz :)

Umut Çağatay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder