24 Şubat 2012 Cuma

Bu siteler çok işinize yarayacak!

Sevgili EFormation Türkiye okurları,

Bu yazıda size işinize yarayacak ya da ilginizi çekecek birkaç link önerisinde bulunacağım. "İETT otobüsünde bir eşyanızı unutursanız ne yapmanız gerekir?"den "Dünyanın zenginler listesinden kaçıncı sıradasınız?"a kadar birçok konuda bilgi bulabileceğiniz bu siteleri tanıtmaya başlıyorum. Hazır mısınız? :)

Diyelim ki bir İETT otobüsüne bindiniz; okulunuza veya işinize gidiyorsunuz ya da eve dönüyorsunuz ve haklı olarak yorgunsunuz, dalgınsınız, kimbilir... Ya bir eşyanızı otobüste unutursanız, ne olacak? Hepimizin başına en az bir kez gelmiştir herhalde böyle bir talihsizlik. Bu durumda yapmanız gereken İETT’nin Kayıp Eşya Sorgulama sayfasına girerek gerekli formu doldurmak...

Dünya üzerinde onlarca farklı takvim var. Farklı kültürlerden, farklı çağlardan onlarca takvim... Say deseniz hepsini sayamam bile. Örneğin siz kaç tanesini biliyorsunuz? Peki hiç o takvimlerde bugünkü tarihi sorgulamak aklınıza geldi mi? Eğer merak ediyorsanız Isotropic’in sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bazen bir yerde bir kısaltma görürüz ya da duyarız, hemen tahmin ederiz neyin kısaltması olduğunu… Bazen de aksi gibi bir türlü aklımıza gelmez, düşünür dururuz "Neyin kısaltması bu?" diye ama maalesef ki bulamayız. Bundan böyle düşünüp durmak zorunda değilsiniz. İşte size çözüm! Tek yapmanız gereken Acronym Finder sitesine girip merak ettiğiniz kısaltmayı yazmak ve cevabı buldunuz bile :)

Her yıl ülkenin veya dünyanın en zenginleri listeleri yayınlanır, bilirsiniz değil mi? Genellikle işadamlarının/işkadınlarının ya da ünlü sanatçıların yer aldığı listelerdir bunlar. Peki siz acaba bu listelerde kaçıncı sırada olurdunuz, hiç merak ettiniz mi? Biz ettik ve araştırdık. Global Rich List’e aylık gelirinizi yazarak dünyanın kaçıncı zengini olduğunuzu öğrenebilirsiniz.

Bazen farklı bir ülkede yaşayan arkadaş ya da akrabalarımızla iletişim kurmak isteriz. Kafamızdan hesaplarız hemen “Şimdi orada saat kaçtır?„ diye. Artık saat farklarını bulmak için aklınızdan hesap yapmanıza gerek yok. Martin Zwernemann’ın yarattığı Time Ticker’ın sayfasından yararlanabilirsiniz. Üstelik iPhone ve iPod uygulamaları da var!

Coğrafyayı sever misiniz? Benim en sevdiğim derslerden biriydi :) Eğer siz de coğrafya tutkunuysanız bu site ilginizi çekebilir. Dünyanın farklı ülke ve bölgeleri hakkında bilgi edinmeyi, haritalarını incelemeyi seviyorsanız; dünyanın tüm bölgelerine yönelik güncel ve tarihi haritalara, Teksas Üniversitesi’nin sitesinden ulaşabilirsiniz.

Kilo problemi, günümüzde birçok kişinin en büyük derdi… Türk mutfağı bu kadar zengin ve lezzetliyse biz ne yapalım, değil mi? :) Diyelim ki bu dünyada 60 kilosunuz. Dikkat edin; “bu dünyada” diyorum çünkü her gezegende aynı ağırlıkta olacak değilsiniz ya! Tabii canım; diyelim dünyada 60 kilosunuz, bu da Venüs’te 54.4 kilosunuz demektir. Gördünüz mü, saniyeler içinde 5.6 kilo zayıfladınız :) Merkür, Mars, Uranus, Jüpiter, daha birçok gezegen var. Diğer gezegenlerdeki ağırlığınızı merak ediyorsanız Exploratorium’un sayfasına bakmanızı tavsiye ediyoruz.

İş yaşamında, özellikle yabancı bir firmada çalışıyorsanız ya da yurtdışıyla iş yapıyorsanız, sık sık İngilizce yazışmalar yapmanız gerekiyordur. Eğer karşı tarafa hatasız ve etkin bir dille ulaşmak isterseniz, birçok konuda kullanabileceğiniz İngilizce yazışma örneklerine Career Lab sitesinden ulaşabilirsiniz.

Bugünlük bu kadar... İşinize yarayacak ilginç sitelerle tekrar karşınızda olacağım. Faydalı olması dileğiyle...

Sevgiler,
Kübra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder