21 Mart 2012 Çarşamba

Yararlı linklere devam!

Sevgili EFormation Türkiye okurları,

Gördük ki "Bu linkler çok işinize yarayacak" başlıklı yazımızı beğenmişsiniz, çok teşekkür ederiz. Öyleyse yararlı ve ilginç linkler önermeye devam edelim, ne dersiniz? :)

İlk linkimiz sağlıkla ilgili... Umarız hiçbir zaman gecenin bir yarısında nöbetçi eczane bulmaya ihtiyaç duymazsınız ama olur ya bir gün lazım olursa İstanbul Sağlık Müdürlüğü’nün sayfasından ilinizde/ilçenizde o gün açık olan nöbetçi eczanelerin isim ve adreslerini öğrenebilirsiniz.

Hani dünyayı değiştiren günler vardır, bilirsiniz. Öyle günler, öyle anlardır ki bunlar; sadece bir ülke değil bütün dünya etkilenir. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923 yılında cumhuriyeti ilan etmesi gibi… Eğer son 80 yılda dünyayı değiştiren 80 günü öğrenmek istiyorsanız, Time dergisinin sitesine bakabilirsiniz.

Hiç tüm dünyanın fotoğrafını bir karede görmüş müydünüz? Üstelik gece vakti… O halde tıklayın Redrat’ın sayfasına ve tüm dünyada geceyi aynı karede görün…

Bir tatil planlıyorsunuz veya organizasyon düzenliyorsunuz. Peki önümüzdeki günlerde havalar nasıl olacak? Yağmur yağar, her şey mahvolur mu? Böyle sorular canınızı sıkmasın; The Weather Channel'da herhangi bir bölgenin 10 günlük hava tahminini bulabilirsiniz.

Diyelim ki iki terimin, kavramın, nesnenin veya konunun arasındaki farklılıklar merak ediyorsunuz. Örneğin yoga ve pilates, MP3 ve FLAC, kızlar ve erkekler, şeker ve mısır şurubu... Daha birçok örnek verilebilir elbette. Siz böyle bir durumda ne yaparsınız? Çevrenize, ailenize, arkadaşlarınıza mı sorarsınız? Siz gene sorun ama artık internetten size yardımcı olan bir site var. Differencebetween.net internet sitesine girerek aradığınız iki şeyin farklılıklarını öğrenebilirsiniz.

Sosyal medyayla ilgileniyor musunuz? O halde bu site tam size göre! Social Media Today; halkla ilişkiler, pazarlama, reklam ya da sosyal medyanın kritik öneme sahip olduğu diğer sektörlerde çalışan profesyonellere yönelik bağımsız online bir komünite. Sitede her gün sosyal medyayla ilgili farklı içerikler sunuluyor. Bir bakın derim :)

Kariyer yönlendirilmesinde hepimizin zaman zaman danışmanlığa, tavsiyelere ihtiyacı oluyor; öyle değil mi? İşte tam bu nedenle size yeni kurulmuş, bolca bilgi içeren, özellikle kariyer ve yurtdışı eğitim hakkında yönlendirmeleriyle ünlü bir site öneriyoruz. Bu siteye bayılacaksınız!

Zaman zaman hepimiz iş ya da ödevimiz için araştırma yapmak durumunda kalırız. Peki anket yapmak yeterince zorken işleri kolaylaştırmaya ne dersiniz? Survey Monkey, bu tarz durumlarda ideal bir çözüm olabilir! Siteye ücretsiz üye olup bir anket hazırlayın ve linki anketi doldurtmak istediğiniz kişilere gönderin. İşte bu kadar basit! :)

Hep söylüyoruz; İngilizce dil eğitimi günümüzün vazgeçilmezlerinden biri... Artık İngilizce bilmeyi bırakın, 2. veya 3. dili öğrenmek moda! Peki iş ya da ödeviniz için ileri derece İngilizce gerektiğinde nereden yardım alıyorsunuz? Eğer yazışmaları doğru ve etkin yapmak konusunda titizseniz, Daily Writing Tips sitesinden yararlanabilirsiniz.

Umarım bu siteler de size en az ilk yazımdaki kadar faydalı olur. Yeni faydalı linklerle karşınızda olmaya devam edeceğiz. EFormation Türkiye'yi izlemeye devam edin :)

Sevgiler,
Kübra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder