28 Ağustos 2012 Salı

Burası neresi acaba?

Sizce aşağıdaki resim hangi şehir ya da ülkeye ait? Herhangi bir tahmininiz var mı?

Bu güzel sahil şehri, İngiltere'nin güneydoğu bölgesinde Manş Denizi kıyısında yer alan Brighton! İnanılır gibi değil, değil mi? İngiltere deyince hep kar, hep kış, hep soğuk gelir aklımıza. Ama yılda ortalama 8 milyon yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen bu güzel şehir, aynı zamanda İngiltere'nin en ılıman iklime sahip şehirlerinden biri... Size hiç kar-kış görmezsiniz diyemeyiz ama İngiltere içerisinde en ılıman havayı soluyacağınızı söyleyebiliriz :)

Brighton, Türk öğrenciler arasında da oldukça popüler bir merkez. Herkes adını biliyor, orada eğitim almak istiyor, araştırma yapıyor. Biz de bundan yola çıkarak  EF Brighton Okul Müdürü Angela Pereira ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Buyrun bakalım :)

***

EF Türkiye: Merhaba Angela! Öncelikle bize vakit ayırdığın için çok teşekkür ederiz. Bize biraz kendinden bahsedebilir misin? EF maceran nasıl ve ne zaman başladı?

Angela Pereira: Güney Afrika'da Portekizli bir aileden doğdum. EF'te işe ilk olarak Lizbon ofisinde çalışarak başladım. Sonra da Cape Town'daki okulumuzu açmak üzere oraya gittim. Tekrar anavatanım Güney Afrika'da olmak beni çok mutlu etti, bu sebeple 4 sene orada kaldım. Eylül 2010'da İngiltere'ye taşındım ve o zamandan beri EF Brighton okulunun müdürlüğünü yapıyorum.

EF Türkiye: EF, Brighton okulunu ne zaman açtı?

Angela Pereira: Okul, 1989 yılında açıldı.

EF Türkiye: Okulun muhteşem bir lokasyonu olduğunu biliyoruz. Bize biraz tarif edebilir misin?

Angela Pereira: Okulumuz, sahile ve limana bir taş atımlık mesafede bulunan çok prestijli bir bölge olan Sussex Square üzerinde Kemp Town'da bulunuyor. Yerleşimin olduğu bir bölgede bulunduğu için sessiz ve sakin bir bölge olduğunu söyleyebiliriz. Bu özelliği ve şehir merkezine 10 dakikalık otobüs mesafesinde oluşu, eğitim için harika bir merkez olmasını sağlıyor.

EF Türkiye: Okulda ne tür seçmeli dersler sunuyorsunuz? En çok tercih edilenler hangileri?

Angela Pereira: Gramer, Kelime Bilgisi, İletişim, Okuma & Yazma gibi birçok seçmeli ders sunuyoruz. Ayrıca yabancı dil seviyesi ileri olan öğrencilere yönelik Yaratıcı Yazım, Güncel Olaylar ve İş İngilizcesi gibi derslerimiz de var. Hangisinin en çok tercih edildiğine gelince... Bu biraz da öğrencinin dil seviyesine ve kendini hangi alanda geliştirmek istediğine bağlı bir durum.

EF Türkiye: Peki öğrencilerinize ne tarz konaklama seçenekleri sunuyorsunuz?

Angela Pereira: Tek ya da çift kişilik odalarda aile yanı konaklaması sunuyoruz. Ayrıca yıl boyunca açık olan ve 2/3/4 kişilik oda seçenekleri bulunan EF International House isimli bir yurdumuz da var.

EF Türkiye: Biraz da aktivitelerden bahsedelim. Brighton denince aktivite olmaz mı? :) Ne gibi aktiviteler var? Öğrenciler en çok hangilerini seviyor?

Angela Pereira: Tüm yaş ve tercihlere uygun aktivitelerimiz var, oldukça geniş bir seçenek yelpazesi... Örneğin; Londra'ya, Cambridge'e, Oxford'a, Bath & Stonehenge'e gezilerimiz oluyor. Futbol, voleybol, tenis gibi spor aktiviteleri ve müze ya da sanat merkezlerine ziyaret gibi kültürel etkinlikleri de düzenliyoruz. Öğrenciler genellikle günübirlik gezileri daha çok seviyor.
EF Türkiye: Okulda hangi ülkelerden öğrenciler eğitim alıyor? Dağılım nasıl?

Angela Pereira: Okulumuzda çok güzel bir milletler dağılımı var. Öğrencilerimizin büyük bir kısmı (%60) Avrupa'dan geliyor. Geri kalanı ise Güney Amerika, Asya ve Ortadoğu'dan...

EF Türkiye: Brighton, Türk insanı tarafından oldukça beğenilen popüler bir merkez. Bunun en önemli sebebi deniz kenarında yer alması ve ikliminin diğer İngiliz şehirlerine göre daha ılıman olması... Brighton hakkında bilmediğimiz neler söyleyebilirsin bize? 

Angela Pereira: Brighton, 2 üniversiteye ev sahipliği yaptığı için genç popülasyonu fazla olan bir şehir. Ayrıca, birçok genç çift aile kurmaya karar verdiklerinde Brighton'a taşınıyor. Brighton, aynı zamanda lokal İngiliz insanının da en çok tercih ettiği tatil merkezlerinden biri. Deniz kenarı şehirler genellikle sadece "yaz merkezi" olarak düşünülür ama Brighton için bu söz konusu değil! Bizim şehrimiz hiç uyumaz ve tüm yıl boyunca ister yağmur yağsın ister güneş açsın, insanlar dolu cıvıl cıvıl olur!

EF Türkiye: Gerçekten de harika! Şimdi biz de orada olmak istedik :) Peki son olarak, öğrenciler İngilizce öğrenmek için neden Brighton'ı seçmeli? 

Angela Pereira: Eğer her şeyi sunabilen ama yine de küçük ve sıcakkanlı havası olan bir şehirde eğitim almak istiyorsanız; EF Brighton tam size göre! Lokal ve uluslararası uzmanlardan oluşan EF Brighton ekibimizin önceliği, öğrencilerimiz İngilizce öğrenirken aynı zamanda İngiltere'de harika zaman geçirmelerini de sağlamak...

EF Türkiye: Bu keyifli sohbet için çok teşekkür ederiz Angela! Peki bu harika EF Brighton ekibi okurlarımıza bir şeyler söylemek ister mi acaba? :)

Angela Pereira: Tabii ki :)

Tom Bolton (Akademik Direktör):

Deneyimli, sıcakkanlı ve iletişimi kuvvetli akademik ekibimiz, dil öğrenim hedeflerinize ulaştığınızdan emin olmak için çalışıyor; her ne hedefiniz varsa... Size tavsiye vermek ve sorularınızı yanıtlamak için kapılarımız her zaman açık! Gelin ve Brighton'da bize katılın; hayatınızı değiştiren bir deneyim olacak!


Marco Fernandes (Aile Yanı Konaklama Yöneticisi):

EF Brighton'a hoş geldiniz! Burada yanında konaklayabileceğiniz, kültürünüzü paylaşabileceğiniz ve İngiliz kültürünü tanıyabileceğiniz, farklı yapılarda ve büyüklüklerde birçok aile bulacaksınız. "Öğrenci şehri" olarak bilinen Brighton'da, dünyanın dört bir yanından öğrenci konaklamaya alışkın olan ailelerimiz; öğrenci konaklatmaktan büyük mutluluk duyuyor. Bu sebeple, burada iyi ağırlanacağınızdan emin olun! Ayrıca evcil hayvanları da çok seviyoruz; eğer siz de seviyorsanız, burası eğitim almak için ideal bir yer! Şehirde görülmesi gereken birçok yer var. Ailelerimizin çoğu, ağırladıkları öğrencilerle birlikte gezmeyi ve onlara şehri göstermeyi seviyor. Konaklama ekibi olarak, size tüm durumlarda yardım için hazırız; bu sebeple lütfen gelip bizimle konuşmaktan çekinmeyin!
Diane Andreu (Aktivite Koordinatörü):

İngiltere Kralı IV. George'un ünlü parti evine giden meşhur köprü gibi birçok gezilmesi gereken yeri size göstermek ve Brighton'un tarihi ve saklı sırlarını keşfetmenize yardımcı olmak için buradayız! EF Brighton, size Oxford, Cambridge, Portsmouth ve elbette Londra gibi İngiltere'nin en ünlü şehirlerine seyahat etme imkanı sunuyor. Aktivite ekibimiz, tüm öğrencilere yardımcı oluyor ve bir yandan İngilizcelerini geliştirirken dünyanın dört bir yanından öğrencilerle tanışıp eğlenceli zaman geçireceklerine söz veriyor!

***

İşte böyle... Biz bile yazıyı hazırlarken heyecanlandık, orada olmak istedik. Eğer siz de bu yazıyı okurken bizim kadar heyecanlandıysanız, EF Brighton hayatınızın macerası için sizi bekliyor!

Sevgiler,
EF Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder