28 Şubat 2012 Salı

EF'te İngiltere haftası başladıııı...


Herkese merhaba,

Bu hafta tüm EF ofislerinde İngiltere Haftası! Peki bu İngiltere Haftası nedir? Bu hafta sizden, bizim İngiltere maceramıza katılmanızı istiyoruz!

Bu hafta boyunca, gün boyu İngiliz Çay Partilerimize gelin; İngiltere vizesinden aktivitelere, Kraliyet ailesinden İngiltere hakkında ilginç bilgilere kadar merak ettiğiniz herşeyi öğrenin!

Hem de bu haftaya özel %10'a varan fiyat avantajlarından faydalanın!
"Ben İngiltere'ye gitmeden önce iyice bu ülkeyi tanımak bilmek, farklı şeylerini öğrenmek istiyorum." diyorsanız da sizi bugün saat 18:00'da yapacağımız Online Bilgilendirme Toplantımıza bekliyoruz.

24 Şubat 2012 Cuma

Bu siteler çok işinize yarayacak!

Sevgili EFormation Türkiye okurları,

Bu yazıda size işinize yarayacak ya da ilginizi çekecek birkaç link önerisinde bulunacağım. "İETT otobüsünde bir eşyanızı unutursanız ne yapmanız gerekir?"den "Dünyanın zenginler listesinden kaçıncı sıradasınız?"a kadar birçok konuda bilgi bulabileceğiniz bu siteleri tanıtmaya başlıyorum. Hazır mısınız? :)

Diyelim ki bir İETT otobüsüne bindiniz; okulunuza veya işinize gidiyorsunuz ya da eve dönüyorsunuz ve haklı olarak yorgunsunuz, dalgınsınız, kimbilir... Ya bir eşyanızı otobüste unutursanız, ne olacak? Hepimizin başına en az bir kez gelmiştir herhalde böyle bir talihsizlik. Bu durumda yapmanız gereken İETT’nin Kayıp Eşya Sorgulama sayfasına girerek gerekli formu doldurmak...

Dünya üzerinde onlarca farklı takvim var. Farklı kültürlerden, farklı çağlardan onlarca takvim... Say deseniz hepsini sayamam bile. Örneğin siz kaç tanesini biliyorsunuz? Peki hiç o takvimlerde bugünkü tarihi sorgulamak aklınıza geldi mi? Eğer merak ediyorsanız Isotropic’in sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bazen bir yerde bir kısaltma görürüz ya da duyarız, hemen tahmin ederiz neyin kısaltması olduğunu… Bazen de aksi gibi bir türlü aklımıza gelmez, düşünür dururuz "Neyin kısaltması bu?" diye ama maalesef ki bulamayız. Bundan böyle düşünüp durmak zorunda değilsiniz. İşte size çözüm! Tek yapmanız gereken Acronym Finder sitesine girip merak ettiğiniz kısaltmayı yazmak ve cevabı buldunuz bile :)

Her yıl ülkenin veya dünyanın en zenginleri listeleri yayınlanır, bilirsiniz değil mi? Genellikle işadamlarının/işkadınlarının ya da ünlü sanatçıların yer aldığı listelerdir bunlar. Peki siz acaba bu listelerde kaçıncı sırada olurdunuz, hiç merak ettiniz mi? Biz ettik ve araştırdık. Global Rich List’e aylık gelirinizi yazarak dünyanın kaçıncı zengini olduğunuzu öğrenebilirsiniz.

Bazen farklı bir ülkede yaşayan arkadaş ya da akrabalarımızla iletişim kurmak isteriz. Kafamızdan hesaplarız hemen “Şimdi orada saat kaçtır?„ diye. Artık saat farklarını bulmak için aklınızdan hesap yapmanıza gerek yok. Martin Zwernemann’ın yarattığı Time Ticker’ın sayfasından yararlanabilirsiniz. Üstelik iPhone ve iPod uygulamaları da var!

Coğrafyayı sever misiniz? Benim en sevdiğim derslerden biriydi :) Eğer siz de coğrafya tutkunuysanız bu site ilginizi çekebilir. Dünyanın farklı ülke ve bölgeleri hakkında bilgi edinmeyi, haritalarını incelemeyi seviyorsanız; dünyanın tüm bölgelerine yönelik güncel ve tarihi haritalara, Teksas Üniversitesi’nin sitesinden ulaşabilirsiniz.

Kilo problemi, günümüzde birçok kişinin en büyük derdi… Türk mutfağı bu kadar zengin ve lezzetliyse biz ne yapalım, değil mi? :) Diyelim ki bu dünyada 60 kilosunuz. Dikkat edin; “bu dünyada” diyorum çünkü her gezegende aynı ağırlıkta olacak değilsiniz ya! Tabii canım; diyelim dünyada 60 kilosunuz, bu da Venüs’te 54.4 kilosunuz demektir. Gördünüz mü, saniyeler içinde 5.6 kilo zayıfladınız :) Merkür, Mars, Uranus, Jüpiter, daha birçok gezegen var. Diğer gezegenlerdeki ağırlığınızı merak ediyorsanız Exploratorium’un sayfasına bakmanızı tavsiye ediyoruz.

İş yaşamında, özellikle yabancı bir firmada çalışıyorsanız ya da yurtdışıyla iş yapıyorsanız, sık sık İngilizce yazışmalar yapmanız gerekiyordur. Eğer karşı tarafa hatasız ve etkin bir dille ulaşmak isterseniz, birçok konuda kullanabileceğiniz İngilizce yazışma örneklerine Career Lab sitesinden ulaşabilirsiniz.

Bugünlük bu kadar... İşinize yarayacak ilginç sitelerle tekrar karşınızda olacağım. Faydalı olması dileğiyle...

Sevgiler,
Kübra

23 Şubat 2012 Perşembe

Sizce de Global olmanın zamanı gelmedi mi?


EF'in yarışmalarının ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de 25 yaş ve üzeri öğrencilerimiz için muhteşem bir ödülü olan yarışmamız var!

Ödül: 2 haftalık dil kursu. Peki bu ödülü kazanmak için ne yapmak gerekiyor? Çok basit.
www.ef.com.tr/goglobal adresine gidiyorsunuz, sağ tarafta bulunan çok basit 2 soruya yanıt veriyor ve formu doldurarak yarışmaya katılıyorsunuz.

Eğer "Global Olma Zamanı" adlı yarışmamızı Türkiye'de duyurmamızda aktif rol alırsanız katılan her 10 arkadaşınız için bizden sürpriz hediyeler kazanabilirsiniz. Ayrıntılar burada...

Acele edin! Yarışma, 30 Mart 2012de sona eriyor..

Hepinize bol şans!
EF Türkiye

20 Şubat 2012 Pazartesi

Son dansı ona saklayın!

Tahmin ediyorum onun ismini daha önce duymuşsunuzdur. Belki bir filmde çıkmıştır karşınıza, belki televizyonda klibini seyretmişsinizdir...

Ben onu ilk defa başrollerinde Debra Messing ve Dermot Mulroney'nin oynadığı Wedding Date isimli romantik komedi filmi izlerken farkettim.

Filmin dans sahnelerinden birinde, hepimizin bildiği ve sevdiği "Sway" isimli klasik şarkıyı seslendiriyordu. Öyle duru, öyle etkileyici bir sesi vardı ki. Şaşırdım, kimdir diye merak ettim.

Ardından, final sahnesinde "Save the last dance for me" (Son dansı bana sakla) isimli başka bir şarkı daha seslendirdi. Ve ben adeta büyülendim! Klibi izlemek için burayı tıklayabilirsiniz. Ben de izninizle bu değerli sesi size tanıtayım:

Karşınızdaaaa Michael Buble...


1975 doğumlu Kanadalı bir müzisyen ve aktör Michael Buble. Dedesinin jazz albümlerini dinleyerek büyümüş. Michael Buble'ın müzik kariyeri, bir düğünde seslendirdiği "Mack the Knife" isimli bir şarkıyla başlamış. Bu düğünde Grammy ödüllü bir prodüktör olan David Foster ile tanışmış ve böylece ilk albümü ortaya çıkmış. Ayrıca oyunculuk kariyeri de olan Michael Buble; oyunculuğa 2000'de başlamış ve Duets, Totally Blonde, The Snow Walker, Kath and Kim gibi filmlerde oynamış.

Son olarak bu sene 3 dalda Juno Ödülleri'ne aday gösterildi. Umarım tüm ödülleri toplar :)

Sizin için turne tarihleri ve yerlerine de baktım, merak etmeyin :) Şu anda Latin Amerika turunda kendisi ama 25 Nisan 2012'de Almanya'da ve 1-2 Mayıs 2012'de Güney Afrika'da konserleri var. Bu okullarımızda eğitim alan öğrencilerimiz, Michael Buble'ı belki de canlı izleme fırsatı yakalayabilirler! Benden söylemesi :)

Onu canlı izleyemiyorsak bile, iyi ki YouTube var! Michael Buble'ın YouTube kanalına ulaşmak için burayı tıklayabilirsiniz.

İyi dinlemeler...

Sevgiler,
Kübra

17 Şubat 2012 Cuma

Dünyayı gezmeye hazır mısınız?


Hem dünyayı gezmek hem de İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Almanca, İtalyanca veya Mandarin Çincesi öğrenmek... Harika bir hayal gibi geliyor insana, değil mi? 2 ya da 3 dilde akıcılık kazanırken farklı kültürler tanıdığınızı, yıllardır merak ettiğiniz yerleri gezip gördüğünüzü düşünsenize... Mesela Paris'tesiniz, burada 3 ay kalıp Barcelona'ya gideceksiniz ve sonraki hedefiniz de Pekin! Sizi hemen bu hayalden uyandıralım çünkü EF bunu sizin için gerçekleştirebilir :)

Eğer bu yazdıklarım sizi anlatıyor, kalbinizden geçenleri dile getiriyorsa; EF Çok Dilli Yıl tam size göre demektir! Peki nedir bu Çok Dilli Yıl? Kısaca anlatalım:

Çok Dilli Yıl, adeta dünya vatandaşlığı için bir pasaport! Dil öğrenmenin büyüleyici dünyasını keşfedip çok dilli olmanızı sağlayan özel bir dil programı...

- Her Pazartesi başlangıç
- Başlangıç'tan İleri'ye tüm seviyelerde eğitim
- Haftada 40'ar dakikalık 32 ders
- Toplam süre en az 36 hafta veya daha uzun
- Her bir şehirde en az 6 hafta ve katları boyunca kalabilme imkanı


Eğer böyle bir program sizin de hayallerinizi süslüyorsa; durmayın, hemen EF ile iletişime geçin. Size yardım için hazırız!

Ben olsam 3 ay San Diego, 3 ay Barcelona ve 3 ay Paris'e giderdim. Siz hangi şehirleri seçtiniz? :)

Sevgiler,
EF Yurtdışı Akademik Yıl Ekibi

15 Şubat 2012 Çarşamba

Bize her gün Sevgililer Günü...

Bir Sevgililer Günü'nü daha geride bıraktık...Umarız hepinizin muhteşem geçmiştir. Kimileri bugünü ticari bir gün olarak bulur kimileri de sevgilerini farklı bir biçimde göstermek için bir fırsat olarak görür...

Her neyse 14 Şubat 2012 artık arkamızda kaldı. Şimdi ne yapmak gerek? Sevdiğimiz insanları önemsediğimizi, düşündüğümüzü ve sevdiğimizi her gün göstermek gerekmez mi? İlla hediyeler alarak-vererek değil bazen hayallerini gerçeğe dönüştürerek de onları mutlu edebiliriz.

Mesela sevdiğiniz insan,(anneniz, babanız, kardeşiniz, en yakın arkadaşınız ya da sevgiliniz) hep New York'a gitmek istemiştir de bir türlü imkan olmamıştır. Oysa ne güzel olur 2 günlüğüne de olsa New York'a gitmek, öyle değil mi?

İşte size fırsat!!! www.ef.com/loveNY adresine gidin, yarışmamıza katılın ve 3 arkadaşınıza hayatlarında unutamayacakları bir hediye verin. "Amaaan, ben de şans mı var? Bana çıkmaz ki! " dediğinizi duyar gibiyim. Yanılıyorsunuz, bir önceki yarışmanın kazananın Türkiye'den olduğunu unutuyorsunuz :)

Hadi şimdi şansınızı deneme zamanı...
Sevgiler,
Şirin

13 Şubat 2012 Pazartesi

Özge ne diyor?

Sevgili EFormation Türkiye okurları,

Biz kendimizi anlatıyoruz, iyi hoş ama bizi bir de eski öğrencilerimizden duyun istedik. İşte karşınızda EF mezunlarımızdan Özge Yıldız... Özge, geçtiğimiz yaz EF Brighton okulumuzda 3 hafta boyunca eğitim aldı. İsterseniz bu uluslararası tecrübeyi bir de ondan dinleyelim.

***

Giderken ben de her öğrenci gibi endişeliydim; hatta ilk günümde kayboldum, ıslandım. Fakat ikinci günümde okula gittiğimde her şey yoluna girdi.

Dersler çok eğlenceli geçiyordu. Sınıfımda tek Türk bendim ve bu bana dilimi geliştirmek için çok iyi bir fırsat verdi. Zaten renkli olan sınıf ortamını deneyimli ve dinamik öğretmenler daha da renklendiriyordu. Dersler İngilizce konuşmamızda oldukça teşvik edici şekilde işleniyordu.

Brighton’daki her günüm çok eğlenceli, dolu dolu geçti. Hafta sonları EF Aktivite Koordinatörleri'nin düzenlediği gezilere katıldım. Bu süreçte tanıdığım insanlar farklı kültürlerden, dünyanın farklı yerlerindendi. Brighton’daki 3 haftayla yalnızca yabancı dilimi geliştirmekle kalmadım; aynı zamanda vizyonumu genişlettim, olaylara bakış açımı değiştirdim.

EF’in sunduğu bütün imkanlardan çok memnun kaldım. Ailemle geçirdiğim ilk gece bana garip gelse de, hem onlardan hem de oda arkadaşımdan ayrılmak bana zor gelmişti.

Şu an orada tanıştığım bütün arkadaşlarımla görüşüyorum ayrılırken hepsi 'burada de bir evin olduğunu unutma' dediler. Şu an Fransa’da, İspanya’da, İtalya’da, Japonya’da; kısaca dünyanın hemen hemen her yerinde bir evim olduğunu söyleyebilirim :)

EF ile kazandığım bu tecrübeyi başka hiçbir yerde kazanamazdım. Dil eğitimi almayı düşünen herkese EF’i tavsiye ediyorum ve geri döndüğünüzde 'iyi ki EF’i tercih etmişim' diyeceğinizi garanti ediyorum!

Sevgiler,
Özge Yıldız

10 Şubat 2012 Cuma

Buse, Dili Londra'da yaşayarak öğrenecek...


EF, sizin de bildiğiniz gibi yarışmaları ve ödülleriyle ünlü! :)

Her yarışmanın sonucu artık heyecanla beklenir oldu. Sadece katılımcılar arasında değil, EF ofisleri arasında da oldukça sıkı bir rekabet söz konusu.

Gururla söylemek isteriz ki "Hayal Merkezler" yarışmasının kazananı Türkiye'den çıktı! Buse Levent EF'le Londra'da 2 hafta eğitim alacak. EF Türkiye olarak kendimiz kazanmış gibi sevindik... :)

Tüm ekip olarak size söylemek istediğimiz bir şey var: Her yarışma için mutlaka ama mutlaka şansınızı deneyin. Kim bilir belki siz de Buse gibi şanslılardan biri olursunuz. :) Mesela hemen www.ef.com/loveNY sayfasına gidin, yarışmaya katılın ve New York'a giden olmak için şansınızı deneyin.

Tekrar tebrik ederiz Buse! Londra'yı bizim için de keşfet...

EF Türkiye

8 Şubat 2012 Çarşamba

Acı ama gerçek...

Eminim aranızda dağcılıkla ilgilenen spor tutkunları vardır. Bu yazıda işte tam da size hitap edecek bir İngilizce kitap önerim olacak... Hazır mısınız?


1996 tırmanma sezonu, Everest tarihinin en acı yıllarından biridir. Peki neden biliyor musunuz? Çünkü o sene zirveye ulaşmaya çalışan 15 kişi hayatını kaybetti. Amerikan yazar ve dağcı Jon Krakauer, Everest Dağı felaketinin gerçek şahitlerinden biri. Bahsettiğim kitap ise onun bu acı olayı tüm ayrıntılarıyla anlattığı Into Thin Air...

Jon Krakauer’in Everest macerası, Outside dergisi onu Everest Dağı'na çıkanlara katılması ve konuyla ilgili yazı yazması için Nepal'e gönderdiğinde başladı. Maalesef, bugün bu maceraya "Everest Dağı felaketi" deniyor. Zirveye ulaştıktan sonra, 6 kişilik bir takımın 4 kişisi -ki bunlara grup lideri de dahil- fırtına ve soğuktan dolayı hayatını kaybetti. Jon Krakauer felaketin ardından Outside dergisinde yayınlanmak üzere bir makale yazdı ve daha sonra bu konuyla ilgili bir kitap yazmaya karar verdi.

Into Thin Air: A Personal Account of the Mt. Everest Disaster isimli bu kitap, 1997 yılının en çok satan gerçek hikaye kitaplarından biri oldu. Kitapta, keyifli bir tırmanma günü olarak planlanan ancak onlarca değerli dağcının hayatlarını kaybetmesi sebebiyle bir felaketle son bulan 10 Mayıs 1996 günüyle ilgili her şey anlatılıyor. Kitap ayrıca, Into Thin Air: Deaths on Everest ismiyle televizyon filmi olarak da çekildi.

Jon Krakauer Everest Dağı felaketini ticarileştirdiği öne sürülerek bir kesim tarafından alenen eleştirildiyse de, bence sadece o gün orada olanları herkesin bilmesi gerektiğini düşündü ve bu yüzden paylaştı.

Eğer siz de benim gibi gerçek hikaye kitapları okumayı seviyor veya dağcılığa ilgi duyuyorsanız; Jon Krakauer'in Into Thin Air isimli bu özel kitabı mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.

Böylece hem İngilizce'nizi geliştirecek, hem tarihte yaşanmış gerçek bir hikayenin detaylarını öğrenecek, hem de Jon Krakauer'in yazım stili ve kitapta yer alan fotoğraflar sayesinde, sanki siz de onlarla orada bulunmuşsunuz gibi hissedeceksiniz.

Şimdiden iyi okumalar...

Sevgiler,
Kübra

7 Şubat 2012 Salı

Sevgililer Günü hediyeniz New York gezisi olabilir!


Şubat ayı birçok kişi için aşk ayı demek. Malum Sevgililer Günü yaklaşıyor. Şimdi herkes en orjinal hediyenin peşine düşmüş durumda. Kimi hiç yapılmadık bir şey yapmak istiyor kimi de 14 Şubat'ı reddedip " benim için her gün Sevgililer Günü" diyor.

Hediye seçmenin ne kadar zor bir şey olduğunu yılbaşından önce de konuşmuştuk hatırlarsanız. Sırf siz zorlanmayın diye, en orjinal hediyeyi parmaklarınızın ucuna kadar getirdik. :)

Nasıl mı? Facebook Application'ımız sayesinde sevgilinize New York gezisi armağan edebilirsiniz. Üstelik 2 arkadaşınız daha yanınızda gelebilir.

Sevgiliniz yok diye üzülmeyin! Yalnız olanları da düşündük. Şöyle kız kıza ya da erkek erkeğe 4 kişi New York tatili ne de güzel olur öyle değil mi? E bi de masraflar EF'ten olunca tadından yenmez sanki... :) Hemen yarışmaya katılmak için www.ef.com/LoveNY adresine gidin, postcardlardan birini seçerek arkadaşlarınıza gönderin ve yarışmaya katılın. İşte bu kadar basit!

Ne dersiniz? Bu Sevgililer Günü güzel geçer mi?

Şirin

3 Şubat 2012 Cuma

Makyaj, sanattır!

Sevgili beyler, bu yazımız bayan EFormation Türkiye okurlarının daha çok ilgisini çekecektir. Baştan uyaralım :)

Sevgili hanımlar, eğer siz de makyaj tutkunlarındansanız; bu yazıdan çok keyif alabilirsiniz :)

Hanımların birçoğu makyaj yapmaya düşkündür. Kimileri doğuştan yeteneklidir ve makyaj konusunda adeta harikalar yaratır. Kimileri ise yeteneklidir ama bu onlara yetmekz, bildiklerini daha da pekiştirmek ve yenilerini eklemek üzere internette araştırmalar yapar, yararlı siteler bulur, takip eder, öğrendiği yeni makyaj tekniklerini kendinde ve arkadaşlarında uygular...

Eğer siz 2. gruba dahilseniz, Makeup Geek adını daha önce duymuş olabilirsiniz. Duymadıysanız hemen anlatalım: Makeup Geek, makyaj uygulamasının kolay ve eğlenceli olduğunu gösteren harika bir internet sitesi!

Sitenin yaratıcısı Marlena; farklı makyaj tekniklerini, değişik önemli günlere uygun makyaj stillerini ve her zaman kullanılabilecek pratik ipuçlarını internette videolar üzerinden paylaşıyor. Adını sosyal medyanın önlenemez gücüyle daha da duyuran Marlena; Facebook, Twitter, Google Plus ve YouTube gibi birçok farklı sosyal medya mecrasını aktif olarak kullanıyor. Böylece, birçok kişiye makyaj üzerine bilinmesi gereken detayları aktarıyor. Oldukça da fazla takipçisi olduğunu söylemekte fayda var...

Elbette videolar Marlena'nın anadili olan İngilizce. Eğer videolarda ne dediğini veya sosyal medya kanallarında ne yazdığını anlayamıyorsanız üzülmeyin. EF sizin için burada. Her yaş, seviye ve ihtiyaca göre dil eğitimi programlarımızla size yardım edebiliriz. Tek yapmanız gereken burayı tıklayarak ücretsiz broşür talep etmek... Parmaklarınızın ucundayız :)

Sevgiler,
Kübra