17 Ocak 2011 Pazartesi

İrlanda için vize engeli ortadan kalktı!

İrlanda’ya gitmek isteyip vize alamamaktan çekinenler için harika bir haberimiz var! Artık siz de Dublin’de eğitim alabileceksiniz.

İrlanda Türkiye Konsolosluğu bir pilot proje geliştirerek Türkiye’de eğitimine devam eden ve 12 haftaya kadar İrlanda’da eğitim almak isteyen öğrencilere vize kolaylığı getirdi. Bu program dahilinde başvuru yapabilmek için birkaç koşul var:

1. Türkiye’de bir okula kayıtlı olmak ve yurtdışında eğitimden döndükten sonra Türkiye’de eğitime devam edebiliyor olmak. (Lise ve üniversite son sınıf öğrencileri için bir mulaklık olmakla beraber; sınav sonucu, okul kabulü ya da ön kabul gibi ek belgelerle bu mulaklık ortadan kaldırılabiliyor).
2. İrlanda’daki kurs süresinin 12 haftayı geçmemesi.

Bilinmesi gerek önemli birkaç nokta daha var:

Örneğin; bu program dahilinde vize alacak kişiler, vizelerini İrlanda’da uzatamayacak ve çalışma iznine sahip olamayacak.

Türkiye’deki Türk vatandaşı tüm üniversite öğrencilerini kapsayan bu programın vize başvuruları Ankara’daki İrlanda Konsolosluğu’na posta yoluyla yapılacak. Başvurular konsolosluğa ulaştıktan sonra 3 iş günü içerisinde sonuçlandırılacak.

Vize başvurusundan önce, öğrencinin tüm kurs ücretini yatırması gerektiğini unutmamak lazım elbette... Bu program dahilinde, programın süresi 12 haftayı aşmamak kaydıyla bütün ücretsiz staj programları da dahil.

Vize sorunu ortadan kalktığına göre; Taksim, Suadiye ya da Ankara’daki ofislerimize gelin, İrlanda’daki yurtdışı eğitiminizi detaylandıralım.

Unutmadan, İrlanda yolcularına bir güzel haber daha: Türkiye’den Dublin’e her gün THY’nin karşılıklı uçuşu var! İrlanda’yı keşfetmek için daha ne bekliyorsunuz? :)

Sevgiler,

Ahmet Yıldırım

2 yorum:

  1. Dublin inanılmaz güzel bir yer, 2 ay yaşadım, herkese tavsiye ederim ... Okul çok merkezi bu arada ....
    Murat Erdör

    YanıtlaSil
  2. fahri yılmaz17 Ocak 2011 16:52

    harika... =))

    YanıtlaSil