11 Şubat 2011 Cuma

Teyze-Yeğen Hikayesi (Episode 2)

EZGI; THE NEW YORKER

Geçen gün ablam aradı: "Mehlika! Ezgi’ye New York programı için söz vermeden önce niye bize sormadın?" dedi hesap sorarcasına… Ezgi? New York? Söz? Önce bir şey anlamadım ama yeğenimle konuşunca işin rengi belli oldu :)

Ezgi’nin geçtiğimiz yaz Bournemouth serüvenini hatırlarsınız; önce çok heveslenmişti; gitmeye yakın heyecanlanmış, hatta vazgeçmek bile istemişti; gidişi sırasında bir sürü macera yaşamıştı (bavulu başka bir yolcuyla karıştı, aileden ayrı ilk gecesinde kendini yalnız hissetti vb.) ama 3 haftalık Bournemouth deneyiminden öyle keyifli dönmüştü ki, hala herkese okulundan, aldığı eğitimden, yaptıkları aktivitelerden bahsediyor.

Ezgi bu sene başında benden 13-18 yaş aralığı için hazırladığımız kırmızı broşürlerden istedi. Kendisi bu yaz Amerika deneyimi yaşamak istediğine karar vermiş (kendi kendine!) ve New York’ta karar kılmış. Bütün arkadaşlarına da: "Teyzem beni bu yaz EF’in New York’taki okuluna kaydettirecek. Hatta kursun sonunda o da gelir, 1 hafta alışveriş yapar, New York’u teyzemle detaylı gezeriz" demeye başlamış. Bu sayede alışveriş yapmayı seven kız arkadaşlarından ve gezmeyi seven erkek arkadaşların oluşan bir grup bile oluşturmuş! Tabii bu konu ablamın ve eniştemin kulağına gidince, önce emrivaki yaptığı için kızdılar ama bir teyze olarak benden New York deneyiminin Ezgi’ye neler katacağını dinledikten sonra onlar da bu deneyime yeşil ışık yaktılar.

NewYork, "uyumayan şehir" olarak biliniyor. O kadar çok yapacak ve görecek şey var ki! 5th Avenue, Soho, Çin Mahallesi, Long Island, müzeler, Central Park, müzikaller, büyük pizzalar ve daha neler neler...

New York, her sene en az bir kere ziyaret etmeyi sevdiğim; özlediğim bir şehir... Yeğenim Ezgi’nin de New York’u tanıyacak olmasına seviniyorum; iki sebepten: Öncelikle; İngilizcesi bu sene sonunda çok daha pekişmiş olacak, ki bu onun geleceği için önemli bir avantaj sağlayacak. İkincisi de New York ziyaretlerim, genç kızlığa adım atmış sevgili yeğenimle bundan sonra daha da keyifli geçecek.

Daha sırada 3 yeğenim var; bakalım onlar büyüdükçe EF ile ne maceralara koşmak isteyecekler... Merakla bekliyorum :)

Sevgiler,

Mehlika Babaoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder