8 Şubat 2011 Salı

Yoksa siz de "alışverişkolik" misiniz?

Alışveriş! Kimine göre çağımızın en büyük tutkusu... Kimine göre amansız bir hastalık... Kimine göre ise tatlı bir kaçamak... Alışveriş yapmayı seviyoruz, yani çoğumuz. Aslında daha çok bayanlar desek yanlış olmaz herhalde :) Şöyle bir düşünün. Alışveriş merkezinde kendinizi mağazaların içinde kaybedip, eve elinizde bir sürü alışveriş torbasıyla dönmediniz mi hiç? Ya da evde 35 çift ayakkabınız olduğu halde o siyah süet topuklu ayakkabıyı yine de almadınız mı? Bu sorulara cevabınız "evet" ise siz büyük ihtimalle bir alışverişkoliksiniz. Ama üzülmeyin, kesinlikle yalnız değilsiniz. Rebecca Bloomwood da öyle :)

Henüz kendisiyle tanışmadıysanız biz hemen tanıştıralım: Rebecca Bloomwood, Sophie Kinsella'nın "Shopaholic", yani nam-ı diğer "Alışverişkolik" serisinin ana karakteri... Sucessfull Savings isimli finans dergisinde çalışan bir gazeteci olan Rebecca (Becky), ev arkadaşı Suze ile birlikte Londra'da yaşıyor.

Alışveriş tutkusu yüzünden ciddi bir borç içerisinde bulunan Becky, bankalardan ardı ardına ihtar yazıları gelmesine rağmen alışveriş tutkusuna "hayır" diyemiyor ve yeni yeni şeyler almaya devam ediyor. Borcunu nasıl ödeyeceğini düşünen Becky'i bir sürü macera bekliyor ve elbette Luke Brandon ile yaşanacak sürpriz bir aşk da... Daha fazla anlatmayalım ki size de okuyacak bir şeyler kalsın :)

Kitabın yazarı Sophie Kinsella, "chick lit" adı verilen ve bayanlara yönelik yazılan edebiyat türünün en gözde yazarlarından... Asıl adı Madeleine Wickham olan İngiliz yazarın Alışverişkolik serisi dışında da birçok keyifli kitabı bulunuyor.

2003'te yayımlanan Can You Keep a Secret? (Sır Tutabilir Misiniz?), 2005'te yayımlanan The Undomestic Goddess (Pasaklı Tanrıça), 2008'de yayımlanan Remember Me? (Beni Hatırladın Mı?) ve 2009'da yayımlanan Twenties Girl (Yirmiler Kızı), yazarın okunması gereken kitapları...

"Alışverişkolik" serisinin keyifli kitapları ise şöyle:

- The Secret Dreamworld of a Shopaholic - 2000 (Confessions of a Shopaholic olarak da basıldı.)
- Shopaholic Abroad - 2001 (Shopaholic Takes Manhattan olarak da basıldı.)
- Shopaholic Ties The Knot - 2002
- Shopaholic & Sister - 2004
- Shopaholic & Baby - 2007
- Mini Shopaholic - 2010


Bu keyifli kitap serisinin filmi de çekildi. İlk kitabın film versiyonu olan "Confessions of a Shopaholic"i (Bir Alışverişkoliğin İtirafları) izlemenizi tavsiye ederiz. Yönetmenliğini P. J. Hogan'ın yaptığı filmin başrollerinde Isla Fisher ve Hugh Dancy oynuyor. New York'ta geçen film, kitabın gerçekten iyi bir yansıması...

Hep söylüyoruz; İngilizce'yi gerçekten öğrenmek için, hem iyi bir dil eğitimi almamız, hem de dili günlük yaşantımıza adapte etmemiz lazım. Yani orijinal dilinde kitap okumalı, film izlemeli, müzik dinlemeliyiz. Dili gerçekten anlamaya çalışmalı ve daha çok kulak dolgunluğu kazanmaya gayret etmeliyiz. Shopaholic serisi, özellikle "chick lit" tarzı kitapları sevenler için iyi bir alternatif... Ülkemizde bu kitapları orijinal dilde bulmak mümkün. Türkçesini okumak yerine İngilizce versiyonlarını okuyup dilinizi geliştirmek sizin elinizde!

Keyifli okumalar!

Kübra Çorapçı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder