24 Kasım 2011 Perşembe

Harika bir eğlence!

Kim demiş kutu oyunları artık eğlenceli değil diye? Bunu söyleyenler Trivial Pursuit'i bilmiyor olmalı!

Belki bu oyunu biliyorsunuzdur, belki de bilmiyorsunuzdur. Belki daha önce oynamışsınızdır ya da hiç denememişsinizdir. Eğer bilmiyorsanız veya denemediyseniz, kesinlikle en kısa sürede denemenizi tavsiye ederim...

Dünya çapında üne kavuşan Trivial Pursuit isimli keyifli oyun, genel kültür ve popüler kültür konulu bir kutu oyunu...

1979 yılında spor editörü Scott Abbott ve fotoğraf editörü Chris Haney tarafından geliştirilen bu oyun, 1982 yılında John Haney ve Ed Werner'ın desteğiyle piyasaya sunuldu.

Trivial Pursuit oyununu bilmeyenlere biraz bilgi verelim:

6 bölmeli tekerleğe benzeyen bir yol haritası var. Bu harita coğrafya, tarih, bilim ve doğa gibi farklı temaları temsil eden renklere ayrılmış. Oyuncular zar atarak piyonlarını harita üzerinde ilerletiyor. İlerlerken de hangi renkte dururlarsa, o rengi temsil eden temanın kartlarından bir soruyu cevaplaması gerekiyor. Bazı duraklar diğerlerinden daha önemli ve bu duraktaki soruyu bilenler, piyonun içine koyulmak üzere özel bir esktra piyon kazanıyor. Amaç, tüm temalardan birer piyonu en kısa süre içerisinde kendi piyonunuzun içine yerleştirebilmek...

Bu arada sorular kartların üzerinde yazıyor ve her bir kartta tüm temalardan birer soru yer alıyor. Cevaplar ise kartların arkasında.

Hasbro tarafından üretilen Trivial Pursuit, gerçekten iyi bir eğlence kaynağı! Üstelik bir sürü bilgi de ediniyorsunuz. Bugüne kadar 90 milyondan fazla oyun satılmış; birçok ülkede ve birçok dile çevrilerek... Ayrıca oyunun; Trivial Pursuit Family, Trivial Pursuit For Kids Game gibi versiyonları da bulunuyor.

Eğer Trivial Pursuit oyununu denemediyseniz gerçekten oynamanızı tavsiye ediyorum. Hem eğlenceli vakit geçirecek, hem mevcut bilgilerinizi sınayacak, hem de yepyeni genel kültür bilgileri edineceksiniz!

Şimdiden bol şanslar!

Sevgiler,
Kübra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder