26 Aralık 2011 Pazartesi

İstanbul’u ne kadar tanıyorsunuz?

Blogumuzda size sık sık yurtdışındaki şehirlerden bahsediyoruz ve yurtdışı eğitim heyecanınıza ortak oluyoruz. Bu sefer size İstanbul hakkında bilgi almanıza yardımcı olacak bir yazı hazırladım. İstanbul’da yaşayanlar bilir, bu şehrin çok geniş bir etkinlik ve aktivite yelpazesi vardır. Bazı konserleri, sergileri aylar öncesinden görüp takip edersiniz, bazıları ise hiç haberiniz olmadan geçer gider...

İstanbul’u biraz daha yakından takip etmek, hem turistlerin hem yerlilerin gezmek isteyebileceği yerleri öğrenmek için size www.seyristanbul.com sitesini öneriyorum.
Bu siteyi ziyaret ettiğinizde belki de İstanbul’da daha önce hiç keşfetmediğiniz yerler olduğunu göreceksiniz. Pierre Loti Tepesi'nden Yerebatan Sarnıcı'na kadar çok çeşitli mekanlar hakkında hem ulaşım detaylarını, hem de tarihsel bilgileri bulabileceksiniz. Örneğin; İstanbul’da dilerseniz köpekbalıklarıyla dalış yapıp fotoğraf çektirebileceğiniz bir yer olduğunu biliyor muydunuz? Peki ya uyarı tabelalarında normalin aksine “Çimlere basınız” yazan botanik parktan haberiniz var mıydı?


Siteyi hazırlayanlar alışveriş meraklılarını da düşünmüş. İstanbul’daki belli başlı alışveriş merkezlerini, ulaşım yollarını ve mağazaları görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca sitenin konuk editörleri tasarımdan kişisel gelişime, güzellikten sağlığa farklı konularda bilgilendirici yazılar hazırlamış.

Güzel şehrimiz İstanbul’da yaşıyor ya da İstanbul’u birkaç günlüğüne ziyaret etmeyi düşünüyorsanız www.seyristanbul.com‘a göz atmanızı öneririm. Kendinize göre bir şeyler mutlaka bulacaksınız...

Sevgiler,
Mine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder