25 Ocak 2012 Çarşamba

İnternette yolculuğa davetlisiniz...


Eskiden sırt çantasını kapan kendini yollara atıp seyahete çıkabilirdi. Günümüzde ise en maceralı geziler bile önce internette başlıyor. Bir yere gitmeden önce orayı internet üzerinden tanımayı ve daha önce gezen kişilerin deneyimlerini okumayı hepimiz isteriz. Bu nedenle size uzun ve kısa bütün gezi planlarınız için yararlanabileceğiniz üç muhteşem siteden bahsedeceğim.

www.gezialemi.com : Bu kapsamlı gezi sitesi yurtiçi ve yurtdışı seyahat deneyimlerini paylaşan birçok yazarın ortak çalışması. Kendi kalemlerinden ve kadrajlarından bizlere dünyanın farklı şehirlerini tanıtan yazarlar hem eğlenceli hem de faydalı bilgiler veriyor. Gezinizi planlamak için haberler bölümünde ekonomik seyahat kampanyalarına bakabilirsiniz. Sitede her ülkede kutlanan festivalleri tarihlerine göre inceleyebileceğiniz bir bölüm de bulunuyor. Gezi kitaplarına ve dergilerine ilginiz varsa, bunların incelemelerini okuyabilirsiniz. Son olarak gerçek bir genel kültür kaynağı, Dünya Mirası Listesi de Gezi Alemi’nin güçlü yanlarından!

www.bekransarsilmaz.com : “Yol hiç bitmez, uzar gider” cümlesiyle açılan bir blog bu. Üstelik tasarımı insanı seyahate davet ediyor. 2011 Turkcell Blog Ödülleri Gezi kategorisinde 1. seçilen sitenin sahibi Bekran, şimdiye kadar Nepal, Hindistan, Japonya, Singapur, Tayland ve Kamboçya dahil olmak üzere pek çok ülkeyi gezmiş. Sayfanın Şu An Neredeyim bölümünde de göreceğiniz gibi şimdilik Avustralya’dan yazıyor. Bir de kendine göre en iyi 10 gezi filmini seçmiş ve hepimize tavsiye ediyor. Benim favori yolculuk filmim Motosiklet Günlüğü bu listede 2. sırada! Haydi hemen siteye tıklayın ve bu muhteşem filmlerin kaçını izlediğinizi görün 

www.gezijurnal.com : Bu harika blog bir değil, iki ödüllü! Turkcell Blog Ödülleri’nin Gezi Blogları kategorisinde geçen sene dördüncü, bu sene üçüncü seçilen sitede daha çok yurtiçi gezilerine ağırlık vermiş. Bolu, Edirne, Bursa gibi İstanbul’a yakın yerlerin yanı sıra İstanbul içinde gezilecek yerlerle ilgili yazılar da var. Bir yolculuğa çıkmadan önce ihtiyacınız olabilecek her alanda başvurabileceğiniz sitelerin listesi faydalı bir kaynak. Bu blogun en sevdiğim yanı ise çok zengin bir Anadolu turları bölümü bulunması. Türkiye’nin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen yabancı arkadaşlarıma tavsiyeler verirken artık bu siteyi kullanacağım.

Sevgiler,
Mine

1 yorum:

  1. Gezi filmleri iyi seçilmiş cidden, 1. sırada Into The Wild'ın olması beni şaşırtmadı. Cidden harika bi filmdi. Siteler de birbirinden güzel! :)

    YanıtlaSil