11 Temmuz 2012 Çarşamba

Büyülü şehir: Miami

"Miami" ismi her zaman ilginç gelmiştir birçok insana... Kimi orada yaşamayı hayal eder, kimi tatilini geçirmeyi, kimi dil eğitimi almayı, kimi de orada olup bir Miami Heat maçını izlemeyi :) Adına birçok şarkı da yazılmıştır. Will Smith'in "Welcome to Miami" şarkısını çoğumuz hatırlatız, değil mi? Miami Vice, CSI Miami gibi birçok dizi de burada çekilmiştir. Kısacası, hepimiz için ilgi çekici bir yerdir Miami...

Miami'yi biraz yakından tanıyacak olursak... Florida eyaletinin 2. büyük kenti olan bu şehir, ABD’nin güneydoğudaki en uç noktasında bulunuyor. Şehrin sıcaklığı sene boyunca ortalama 24 derece oluyor. Altın kumsalları ve eğlence merkezi oluşuyla ünlenen Miami, Amerikalılar tarafından Büyülü Şehir (Magic City) olarak adlandırılıyor.

Miami ayrıca; dünyaca ünlü oyuncu Eva Mendes, Gilmore Girls ve How I Met Your Mother dizilerinden tanıdığımız Natalie Garza, John Malkovic Olmak filminden tanıdığımız ve aynı zamanda Dermot Mulroney'in eski eşi olan Catherine Keener ve Miami Heat'in ünlü basketbol oyuncusu Dwyane Tyrone Wade gibi isimlerin de doğduğu yer... 

EF Uluslararası Dil Merkezleri olarak bizim de burada bir okulumuz var! Açıkçası EF Miami, en popüler okullarımızdan biri... Öğrencilerin Miami hakkındaki soruları doğrultusunda biz de merak edilenleri EF Miami Okul Müdürü Ana VanGilst'e sorduk...

***

EF Türkiye: Merhaba Ana! Öncelikle, bize biraz kendinden bahsedebilir misin? EF ile yolculuğun ne zaman başladı?
Ana VanGilst: 2004 yılının Ocak ayında EF Miami'de dönemsel bir görevde çalışmaya başladım. Okul yeni bir kişiyi işe alana kadar aktivite departmanına yardımcı oluyordum. Mart ayında tam zamanlı olarak Konaklama Koordinatörlüğü görevi teklif edilince kalmaya karar verdim. 2004'ten 2005'e kadar bu görevi sürdürdüm. Ardından 2007'ye kadar Konaklama Direktörlüğü yaptım ve 2007 itibariyle de şu anki görevim olan Okul Müdürlüğü'ne devam ediyorum. 

EF Türkiye: EF Miami okulu ne zaman açıldı?

Ana: EF Miami okulu 1997 yılında açıldı.

EF Türkiye: EF Miami okulunun benzersiz bir lokasyona sahip olduğunu biliyoruz? Bize okulun yeri konusunda bilgi verebilir misin?

Ana: Okulumuz, okyanusun tam önünde Art-Deco tarzı bir bina... Miami Beach'te ana cadde üzerinde (Collins Avenue), Ocean Drive'a ve harika alışveriş yapabileceğiniz Lincoln Road'a birkaç dakikalık yürüme mesafesindeyiz.

EF Türkiye: Okulun konumu gerçekten de harikaymış :) Peki, biraz da derslerden bahsedelim... Okulda hangi seçmeli dersleri sunuyorsunuz? En çok hangisi tercih ediliyor? 

Ana: Birçok farklı seçmeli ders sunuyoruz. İş İngilizcesi üzerine kelime bilgisi, müzik, konuşma, telaffuz vb. En çok tercih edilenler ise yazma, telaffuz ve İş İngilizcesi üzerine kelime bilgisi... 

EF Türkiye: Peki öğrencilere hangi konaklama seçeneklerini sunuyorsunuz?

Ana: Ana binamızda 2 ya da 4 kişilik yurt odaları mevcut. Tüm odaların içerisinde banyoları da var. 

EF Türkiye: Odaların banyolu olması gerçekten de çok avantajlı oluyordur... Biraz da aktivitelerden bahsedelim. Orada yapılacak yüzlerce aktivite olmalı. Öğrencilere ne tarz aktiviteler sunuyorsunuz? Bizim favorimiz Universal Stüdyoları ve Six Flags! :)

Ana: Aslında Florida'da Six Flags yok :) ama rollercoaster'ları seviyorsanız, Orlando hafta sonu turumuzu çok sevebilirsiniz. Disney veya Universal Park'a gidebilirsiniz ya da Sea World'ü ziyaret edebilirsiniz. Dünyanın 2. en büyük mercan kayalıkları olan John Pennecamp Park'ın bulunduğu Key West'te de hafta sonu turlarımız oluyor. Burada da şnorkel deneyimi yaşayabilirsiniz. Diğer popüler aktivitelerimiz ise şöyle: Plaj voleybolu, şehir turu, Everglades gezisi ve tabii ki Dolphin Outlet mağazasında alışveriş :)

EF Türkiye: Okuldaki öğrencilerin milliyet dağılımı nasıl?
Ana: Öğrencilerimizin %80'i Batı ve Kuzey Avrupa'dan... Fransa, Almanya, Hollanda, İsviçre ve İsveç; okulumuzdaki en kalabalık ülkelerden... Ayrıca Türkiye, Suudi Arabistan ve Rusya'dan da öğrencilerimiz var. En az öğrencimiz ise Güney Amerika ve Asya'dan diyebiliriz.

EF Türkiye: Ve son olarak, sence öğrenciler İngilizce dil eğitimi için neden EF Miami'yi seçmeli?

Ana: Çünkü Miami harika bir lokasyon! :) Son teknoloji ürünü iLad ve iPad derslerimiz, anadili İngilizce olan eğitmenlerimiz ve konforlu sınıflarımızla harika bir öğrencilik deneyimi yaşarsınız. Ayrıca, harika iklimi ve unutulmaz ilgi çekici yönleri olan çokkültürlü bir şehirde hayatınızın en güzel zamanlarını yaşarsınız.

EF Türkiye: Bize vakit ayırdığın için ve bu güzel okulu tanıttığın için teşekkür ederiz Ana :)

Ana: Ben teşekkür ederim :)

***

İşte böyle... Bu sohbetle birlikte Miami'ye gitme arzumuz biraz daha arttı. Size de öyle mi oldu? O halde EF'e bekleriz :)

Sevgiler,

EF Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder