18 Kasım 2011 Cuma

Barış, Harvard Business School'u fethetti! :)

Çoook mutluyuz!!! Neden mi? Çünkü eski öğrencimiz Sevgili Barış Bekdaş, EF Boston'daki Pre-masters eğitiminin ardından girdiği Northeastern Üniversitesi'nden mezun oldu ve Harvard Business School'da çalışmaya başladı!!! Barış, seni yürekten tebrik ediyor ve seninle gurur duyuyoruz!!!

Barış'ın da söyleyeceği birkaç şey var. Söz senin Barış Bekdaş :)

***

Herkese merhaba,

Adım Barış Bekdaş, Türkiye’den gelen uluslararası bir öğrenciyim. Boston’a 2008 yılında EF Yurtdışı Üniversite Hazırlık ile Pre-masters programımı tamamlamak üzere geldim ve o zamandan beri şehirden ayrılamadım. EF, yurtdışındaki hayatımın ilk adımıydı ve oldukça iyi bir adım gibi görünüyor. Northeastern Üniversitesi’ne kabul edildim ve oradan mezun oldum. Şu anda Harvard Business School’da Medya Hizmetleri Uzmanı olarak çalışıyorum. Amerika’da kendimi çok geliştirdim ve burada olmaktan çok mutluyum.

EF’te eğitim almaya 2008 yılında Pre-masters öğrencisi olarak başladım. Harika zamanlardı. Birçok insanla tanıştım ve harika vakit geçirdim. 13 kişilik küçük bir sınıfın parçasıydım. Güney Amerika, Asya ve Rusya’dan öğrenciler vardı. Herkesin aklında bir hayali ve farklı planları vardı. Hepimizin farklı altyapıları vardı. O günlere baktığımda, EF’te bir grup zeki insanla birlikte eğitim almanın yaptığım en iyi şey olduğunu düşünüyorum. Açıkçası, ben biraz sessiz biriydim ve telaffuzum başlangıçta sınıf içerisinde iletişim kurmamı zorlaştırıyordu ama beni şimdi görmelisiniz. Elbette çok iyi eğitmenlerimiz de vardı. “Çok iyi” derken “harika” demek istiyorum. Eğitmenlerin en iyi özelliklerinden biri yurtdışı deneyimlerinin olmasıydı, böylece Amerika’da bir sınıfta neler hissettiğinizi biliyorlar. Sınıf arkadaşlarımın ve eğitmenlerimin yardımıyla, mezuniyetten sonraki adımım için kendimi hazırladım. Etrafımdaki kişilerden birçok şey öğrendiğim için EF’teki çevreyi gerçekten takdir ediyorum. Sınıf arkadaşlarım hevesli ve akıllılardı; hangi okula başvuracaklarını biliyorlardı, akıllarında hedefleri vardı ve benimle birlikte çalışıyorlardı. Bilmiyorum acaba beni ne kadar motive ettiklerini biliyorlar mı...

EF’teki programımı bitirmeden önce, diğer arkadaşlarımın üniversiteye başvurması gibi ben de Northeastern Üniversitesi’ne başvurmuştum. TOEFL öğretmenimiz Joanne, istediğimiz programlara başvurmak için hazır olduğumuzdan emin olmamızı sağladı. Amerika’da bir kolejde eğitim almanız için gereken en önemli şey, başvuru için gerekli olan şeyleri bir arada toplayabilmek. Sınıf arkadaşlarım ve öğretmenlerim sayesinde programım için gerekli TOEFL skorunu, not ortalamasını ve başvuru ücretini hala hatırlıyorum. İşin iyi tarafı; deneyimli birinin size hedeflerinize ulaşma yolu boyunca yol göstermesi... Benim için Joanne böyleydi. Northeastern Üniversitesi’nde yaklaşık 2 yıl eğitim aldım. Mezun olmadan BT alanında 10 aylık bir staj deneyimim de oldu.

Üniversiteler ve programlar arasındaki avantaj ve dezavantajları bilmeniz sizin için çok önemli... Ben, üniversitemdeki Co-op programından büyük fayda gördüm. Bir sınıf arkadaşım EF'ten mezun olduktan sonra San Fransisco'da eğitim aldı ve eminim ki o da en az benim olduğum kadar mutluydu. EF'te eğitim almak harika ama kolejde eğitim almak daha da harika! Daha çok bilgiye ulaşabiliyorsunuz ve gelecek kariyerinize bir adım daha yaklaşıyorsunuz.

Northeastern Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra, çalışmak ve deneyim kazanmak için Boston’da kalmaya karar verdim. Bu sebeple şu anda Harvard Üniversitesi’nde çalışıyorum. Amerika’nın ekonomik durumundan ve uluslararası bir öğrenci olmaktan korkmayın. Yarışa birçok kişiden geride başladığımız bir gerçek ama aksi halinde işin bir eğlencesi olmazdı. Potansiyel öğrencilere birkaç tavsiye; EF Yurtdışı Üniversite Hazırlık ile eğitim alın, sıkça dışarı çıkın ve ne zaman yapabiliyorsanız kendinizi zorlayın, sınayın... Hayat sizi bekliyor, neden onun bir parçası olmayasınız?

Sevgiler,

Barış Bekdaş

1 yorum:

  1. yanbi söylenecek pek birşey yok ancak sizi tanımasam bile gurur duyuyorum benim de bir takım hayallerim var ve bunları başarmak için yarışa bende katılıyorum! ayrıca inanıyorum ki siz mutlu bir hayat süreceksiniz çünkü hayat daha yeni başlıyor.

    YanıtlaSil