9 Mayıs 2011 Pazartesi

Google’da aradığınızı buldunuz mu?

‘Google olmasa ne yapardık?’ diye hiç düşündünüz mü?

İnternette arama yaparken çoğumuzun yıllardır öncelikli olarak kullandığı arama motoru, tartışmasız Google'dır. Ancak birçok kişi 'Google'da arama nasıl yapılır?' konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığı için çok basit bulunabilecek bilgileri saatlerce arıyor hatta işine yarayacak belgelere ulaşamıyor. Kolay ve hızlı bir şekilde sonuca ulaşmak isteyenler için 'Google arama rehberi' hazırlandı. Karşınıza çıkan yüzlerce google sayfasıyla boğuşmak istemiyorsanız ipuçlarımızı okumadan arama yapmayın!

Arama yaparken şunlara dikkat edebilirsiniz:

• Arama sırasında birden fazla kelime kullanarak arama sonuçları ekranında görüntülenen sayfa sayısını azaltın. Böylece aradığınız bilgiye en kısa sürede ulaşırken en yakın sonuçlara da ulaşmış olursunuz.
• Aradığınız bilgiyi tam 12'den vurmak için aradığınız bilgilerin en başına ve en sonuna (") işareti koyun. Böylece tırnak içerisinde geçen cümlenin tüm kelimelerinin bir arada olduğu sayfalar arama sonucu olarak dönecektir.
• Aradığınız kelimeleri çoğul yazmak yerine tekil yazın.
• İçerisinde mutlaka geçmesini istediğiniz kelimeleri yazarken başına '+' koyun.


Sizin bildiğiniz başka ipuçları var mı? Mesela EF Uluslararası Dil Merkezleri’ni google’da aradığınızda kolayca buluyor musunuz? ;)

1 yorum: