14 Mayıs 2011 Cumartesi

Hayatımızın içinde İspanyol esintileri

Hiç farkettiniz mi, bilmem. Hayatımızda öyle çok İspanyol esintisi var ki... Kimimiz flamenko, paso doble gibi İspanyol danslarına merak sararız; kimimiz leziz İspanyol pilavı paellanın tutkunuyuzdur; kimimizse hiç durmaksızın İspanyol müziği dinleriz.

İspanyolca, özellikle şarkılarda daha çok çıkıyor karşımıza... İspanyolca bilmesek de sözlerini ezberlediğimiz ya da ardı ardına defalarca dinlemekten keyif aldığımız yüzlerce şarkı vardır... Mesela "Bailamoooss" diye diye dans etmedik mi Enrique'nin şarkılarında ya da Ricky Martin ile birlikte "Uuun dooos treeess" diye bağırmadık mı? Eminim, Antonio Banderas'ın unutulmaz Desperado'sunu da hatırlayacaksınız: "Soy un hombre muy honrado, que me gusta lo mejor, las mujeres no me faltan ni el dinero ni el amor..."

Önce Julio Iglesias, Silvio Rodriguez, Cesaria Evora gibi efsaneler, ardından da çağın popüler sanatçılarından Shakira, Ricky Martin, Enrique Iglesias, Jennifer Lopez, Marc Antony gibi isimler her geçen gün daha da sevdirdi bize İspanyolca şarkıları... Eğer dinlemediyseniz, özellikle şu şarkıları dinlemenizi tavsiye ederim:

Cesaria Evora - Besame Mucho
Silvio Rodriguez - Ojala
Antonio Banderas - Desperado
Jennifer Lopez & Marc Antony - No Me Ames
Ricky Martin - Maria
Shakira - La Tortura

Anlamasak da melodileri ve bize verdikleri his güzel geliyor, değil mi? Peki ya bu şarkıları anlayarak dinlemek nasıl olurdu? Mesela ben şu sıralarda işte tam da bunu deniyorum; İspanyolca öğreniyorum... 2 ay oldu henüz başlayalı ama şimdiden bazı şarkı sözlerini anlamaya başladım. Yepyeni bir motivasyon kattı hayatıma 2. yabancı dili öğrenmek... Eğer siz de İspanyolca öğrenmek isterseniz, EF'in İspanya, Kosta Rika veya Ekvador'daki okullarında eğitim alabilirsiniz.

Yararlanabileceğiniz harika bir internet sitesi de önereyim size: www.ispanyol.com Bu sitede İspanyolca'ya dair bir sürü temel bilgi bulabilirsiniz...

Eee ne demişler: 1 dil, 1 insan; 2 dil, 2 insan... Bunun için çabalıyorum ve İspanyolca öğreniyor olmaktan çok mutluyum. Darısı sizin başınıza!

Adios amigos :)

Kübra Çorapçı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder