22 Haziran 2011 Çarşamba

Oi Va Voi...

"Oi Va Voi" nedir, kimdir, biliyor musunuz? Daha önce duymuş muydunuz?

Ben bu özel müzik grubunu ilk kez 2007'de Babylon'da sahne aldıkları zaman izlemiş ve çok etkilenmiştim. Eğer siz de merak ediyorsanız ve çingene müziğini keşfetmeye hazırsanız; karşınızda Oi Va Voi!!!

İbranice “Aman Allahım” anlamına gelen Oi Va Voi, Londralı 6 genç yetenekten oluşan çok özel bir müzik grubu... Nik Ammar (gitar), Josh Breslaw (davul ve perkusyon), Leo Bryant (bas), Steve Levi (klarnet ve vokal), Lemez Lovas (trompet, vokal, piyano ve keyboard) ve Sophie Solomon’dan (keman, viyola, piyano, akordiyon ve melodika) oluşan grup; geleneksel Batı Avrupa çingene ve Klezmer müziğini, modern dans ritimleriyle hoş bir şekilde sentezliyor. Müzikleri soul, ska, trip hop, drum’n bass ve Balkan ritimlerinin keyifli bir kombinasyonundan oluşuyor.

Bu grubun, daha hiçbir albümleri yayınlanmadan BBC Radio 3 World Music Boundry Crossing ve Listener kategorilerinde ödül aldığını biliyor muydunuz? Şarkılarını siz de merak ettiniz, değil mi? Refugee, Yesterday Mistakes ve Gypsy grubun en sevilen parçaları olarak sayılabilir. Dinlemek için her bir şarkının üzerini tıklayabilirsiniz...

Son 4 senedir düzenli olarak Babylon’da müzikseverlerle buluşan grup; bu sene Eskişehir, Bursa, İzmir ve Ankara’yı da kapsayan mini bir Türkiye turnesine de çıktı.

Şu anda EF ile İngiltere'de yabancı dil eğitimi alan öğrencilerimiz; belki de bu özel grubu Türkiye'de dinleme fırsatını kaçırmış olabilir ama 9 Temmuz Cumartesi günü Hitchin Priory ve 30 Temmuz Cumartesi günü WOMAD Charlton Park'taki konserlere gidebilirler. Bizden söylemesi :)

İster Türkiye'de, ister İngiltere'de... Oi Va Voi'nin müzik ziyafetlerini kaçırmamanızı tavsiye ederim :)

Sevgiler,

Kübra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder