25 Mayıs 2011 Çarşamba

Barcelona Barcelona!

Barcelona... Bu şehri duyduğunuzda aklınıza ilk ne geliyor? Dünyaca ünlü FC Barcelona futbol takımı mı, Gaudi'nin binaları mı, yoksa flamenco dansı mı? Belki de hepsi, kimbilir... İspanya'nın gözbebeği Barcelona; en çok da güzel iklimi, sıcak insanları, futbola olan tutkusu, hareketli danslarıyla dikkat çekiyor.

Tarihine bakacak olursak; İspanya'nın Katalunya özerk bölgesinin başkenti olan Barcelona, 9. yüzyılda Katalan bir asilzade aile tarafından kurulmuş. Yılda 700 binden fazla geminin uğradığı limanıyla dikkat çeken bu güzel şehir, 1992'de olimpiyatlara da evsahipliği yaptı.

Peki Barcelonalılar bugünlerde neyi konuşuyor, biliyor musunuz? Elbette EF'in yeni lokasyonuna taşıdığı dil okulunu :) Biz de sizin için EF Barcelona Okul Müdürü ile kısa bir söyleşi yaptık...

EF Türkiye: Merhaba Moira, öncelikle bize vakit ayırdığın için teşekkür ederiz.

Moira: Herkese merhaba! Asıl ben teşekkür ederim.

EF Türkiye: Yeni açılışınızı tebrik ederiz. EF, Barcelona’daki okulu ne zaman açtı? Bildiğimiz kadarıyla, açılış Twitter’tan canlı yayınlandı. Gerçekten de çok heyecan verici olmalı… Bize bununla ilgili biraz bilgi verebilir misin?

Moira: Teşekkürler! Barcelona okulu 1998’de açıldı ve bu yıl Şubat ayında yeni lokasyonuna taşındı. 25 Mart’ta ekibimiz, öğrenci misafir eden ailelerimiz, öğrencilerimiz, yerel tedarikçiler ve Barcelona ofisimizde görev yapan iş arkadaşlarımızla birlikte keyifli bir akşam geçirerek harika bir açılış yaptık. Birçok etkinlik ve ardından EF Uluslararası Dil Merkezleri Başkanı Eva Kockum’un katıldığı özel bir kurdele kesme töreni terasımızda yapıldı.

EF Türkiye: Yeni okul nerde bulunuyor?

Moira: Yeni okul, Barcelona’nın en işlek caddelerinden biri olan Balmes’ın üzerinde bulunuyor. Plaza Cataluña’dan sadece 1 metro durağı uzakta… İki yanı ağaçlarla çevrili bir yaya bulvarında olduğumuz için çok şanslıyız. Rambla Cataluña ve Enrique Granados, öğrencilerin gidebileceği birçok kafe ve restoranla dolu. Paseo de Gracia ve Gaudi’nin binalarına kısa bir yürüyüş mesafesinde…

EF Türkiye: Herkes muhteşem terasınızdan bahsediyor. Bize birkaç fotoğraf gösterebilir misin?

Moira: Tabii ki... Bakın bu resimde EF Barcelona ekibini, size bahsettiğim terasta göreceksiniz.


Hatta size bir video göstereyim, ne dersiniz? :)



EF Türkiye: Gerçekten de harika! Hepiniz çok enerjik görünüyorsunuz. Peki Barcelona'da ne tür aktiviteler organize ediyorsunuz? Hangisi en çok tercih ediliyor?

Moira: Waooww, ne soru! :) Picasso Müzesi’nden Tapas gecelerine, Barcelona geniş bir aktivite yelpazesi sunuyor. Bizim favorilerimiz; Dali Müzesi, Costa Brava gezisi veya bowling gecesi…

EF Türkiye: Öğrencileriniz hangi ülkelerden geliyor?

Moira: Şu anda 48 farklı ülkeden öğrencimiz var: %11 Amerika, %11 Fransa, %7 Hollanda, %7 Almanya ve geri kalanı ise diğer ülkeler…

EF Türkiye: Barcelona’dan diğer İspanyol şehirlerine seyahat etmek kolay mı?

Moira: Çok kolay! Barcelona Havalimanı, İspanya’daki en büyük 2. havalimanı… ve Ryanair, Barcelona’yı Avrupa’nın merkezi haline getirdi. Hızlı trenler, düzenli olarak Madrid ve diğer büyük İspanyol şehirlerine seferler düzenliyor.

EF Türkiye: Güneşli İspanyol havasının Akdenizli olmayan öğrenciler üzerinden etkisi oluyor mu?

Moira: Evet, kesinlikle etkiliyor. Herkes gülümsüyor ve keyif alıyor. EF Türkiye: Sence öğrenciler neden EF Barcelona’yı seçmeli?

Moira: Aslında birçok sebep var ama bunların ilki elbette yabancı dilin kendisi: İspanyolca, geleceğin dillerinden bir tanesi… İkinci sebep şehir: Barcelona, Avrupa’da en çok ziyaret edilen 2. şehir ve yaşamak için “en mutlu” 3 yerden bir tanesi olarak seçilmiş. Üçüncü sebep okul: Barcelona’daki okul %96’dan fazla tavsiye oranına sahip ve Plaza Cataluña’dan 10 dakikalık yürüme mesafesinde harika bir lokasyonda bulunuyor. Deneyimli ve hevesli ekibimiz, her öğrencimizle ilgilenmeye hazır!

Gördüğünüz gibi, EF Barcelona tüm enerjisiyle sizi kucaklamayı bekliyor. Siz neyi bekliyorsunuz? :)

Sevgiler,
EF Türkiye

1 yorum: